Jocke Persson klar som tränare för ÄFF

Men ÄFF och Öster är inte överens om Roar

Av
Martin Bergström

FOTBOLL. Öster och ÄFF har fortfarande inte kommit överens om Roar Hansen. Men Lokaltidningen kan avslöja att ÄFF har gjort klart med ny tränare. Det blir Jocke Persson som länge varit på tapeten hos Ängelholmsklubben.
– Vi ska sitta ner med Roar (Hansen), Jocke (Persson) och Christoffer (Skoog nuvarande assisterande tränare) i nästa vecka och gå igenom hur vi ska lösa detta, säger ÄFF-ordförande Mats Johansson.

Tränarfrågan har varit komplicerad i ÄFF. Klubben har länge letat efter Roar Hansens efterträdare då han gjorde klart med Öster i början på december. Uppsägningstiden är dock till 31 maj om inte Öster vill köpa loss honom. Vilket klubbarna än så länge inte lyckats komma överens om.

Men ÄFF har nu gjort klart att det är Jocke Persson, tidigare spelare i Landskrona BoIS, som kommer att ha ett delat ledarskap med nuvarande assisterande tränare, Christoffer Skoog.
– De kommer inte vara så att en är assisterande och en huvudtränare, utan de kommer ha delat ledarskap, sen får de själva gå igenom om hur de vill lägga upp det, säger Mats Johansson.
Tanken är att ÄFF skriver ett kontrakt på ett plus ett år med Jocke Persson. Där parterna kan komma överens om att bryta eller fortsätta avtalet ytterligare ett år vid ett visst datum.

Men tränarfrågan är ändå inte helt löst. Sent i kväll (onsdag) pratade Mats Johansson med Öster som meddelade att de inte kan lösa Roar Hansen, vilket gör att hans uppsägningstid fortfarande gäller till den 31 maj.
– Vi har haft en dialog med Öster och var överens om allt förra veckan, men han (Claes Lövgren ordförande i Öster) ville åka hem och förankra det med klubben. Sen fick jag ett samtal ikväll om att de inte kan lösa honom, och då är vi tillbaka på ruta ett, säger han.

Han säger samtidigt att ÄFF informerat Roar Hansen om situationen och berättat att han ska leda ÄFF tills vidare.
– Vi kan inte gå och vänta. Spelarna och ledarna vill veta vem som ska träna laget. Det innebär att Roar kommer vara huvudtränare tills vidare. Det står i hans kontrakt att han ska vara det, sen får vi se om Jocke kan gå som assisterande tillsammans med Christoffer så länge och lära sig, men vi ska sitta ner med Roar, Jocke och Christoffer i nästa vecka och gå igenom hur vi ska lösa detta, säger han. 

Publicerad 19 January 2011 23:13