Arkivfoto: Martin Bergström

Arkivfoto: Martin Bergström

Fortsätter Mikael Gath som tränare i Lejonet?

Klubben missade avancemang till division två

Av
Martin Bergström

ISHOCKEY. Lejonet missade att ta sig vidare till kvalserien. Det blev respass i förkvalet. Men tränare Mikael Gath ser trots allt ljuspunkter med säsongen, men vet inte om han fortsätter som tränare i klubben.

Lejonet har gjort en godkänd säsong, men det blev aldrig något avancemang till division två. Laget missade i förkvalet och kommer att få spela kvar i trean.
– Det känns som att vi borde kunna ta det ett steg längre. Både kvalitetsmässigt och inställningen har tagit rejäla kliv framåt under säsongen, säger Mikael Gath.

Redan i första matchen i förkvalet mot Glimma förlorade Lejonet och hade därmed inte chansen till avancemang i egna händer. Trots att laget gjorde sin bästa period för säsongen blev det förlust.
Under sitt första år som spelande tränare tycker han själv att han lärt sig en del.
– Vi har gjort det bra. Vi har fått vara med och kvala uppåt. Men det är klart det finns grejer man vill utveckla. Det svåraste är att hålla hela gruppen nöjda. Många spelare som alla vi få så mycket speltid som möjligt och då kan det bli sura miner, säger han.

Han tycker också laget skulle hålla måttet för division två även om man hade varit tvungen att ändra om lite i sitt sätt att spela.
– Vi hade fått öka träningsdosen och idag spelar vi en offensiv rolig hockey. Hade man gått upp hade man nog fått spela mer defensivt. Sen vill jag påstå att trean är en bättre serie än jag hade förväntat mig, säger han.

Nu är frågan om Mikael Gath blir kvar som tränare i Lejonet. Än så länge är framtiden oviss, även om han trivs i klubben.
– Vi får se hur det blir. Jag kan inte lägga av med hockeyn än. Det är jag för ung för, så jag kommer att fortsätta. Jag trivs bra i klubben och det viktiga för mig är att spelarna vill ha kvar mig om jag ska fortsätta. Men som sagt vi ska diskutera det, säger han.

Publicerad 01 March 2011 09:15