Anna-Eva Andersen har åter igen bakat sig in i semifinalen i ”Årets bak- och dessertmästare”. Foto: Sofia Jarl

Anna-Eva Andersen har åter igen bakat sig in i semifinalen i ”Årets bak- och dessertmästare”. Foto: Sofia Jarl

”Det här året satsar jag stenhårt på att vinna”

Whiskeydoftande bidrag i dessertfinal

Av
Sofia Jarl

LANDSKRONA. Anna-Eva Andersen har för andra året kommit till semifinal i "Årets bak- och dessertmästare". Tävlingen avgörs till hösten och nu satsar hon på första platsen med en whiskeydoftande skapelse.

Dessertdrottningen Anna-Eva Andersen har gjort det igen. Förra året kom hennes rabarberdröm till semifinal och det här året ska hon ta juryn med storm med en mocca- och whiskydoftande frusen chokladmousse med kavringspärlor och aprikoscoulis. Hon är en av 15 semifinalister i Fazers tävling "Årets bak- och dessertmästare".
– Jag fick hemskickat ett brev av Fazer om tävlingen och tänkte att jag skulle testa igen. Förra året kom jag inte till final men det här året satsar jag stenhårt på att vinna, säger hon.

Intressant kombination
"Årets bak- och dessertmästares" jurymedlem Roy Fares beskriver hennes dessert som en "intressant kombination av smaker med en snygg presentation och en lagom svårighetsgrad".
Har du något tips på en sommarbakelse?
– Jag tycker man ska använda mycket av våra svenska bär, framförallt jordgubbe, men även hallon och blåbär, säger Anna-Eva Andersen.

Anna-Eva Andersens mocca- och whiskydoftande frusen chokladmousse med kavringspärlor och aprikoscoulis. Foto: Sofia JArl

Anna-Eva Andersens mocca- och whiskydoftande frusen chokladmousse med kavringspärlor och aprikoscoulis. Foto: Sofia JArl

Publicerad 29 March 2011 02:00