Kokossoppa med chili och kyckling. Foto: ViktVäktarna

Kokossoppa med chili och kyckling. Foto: ViktVäktarna

Fredagsgott med kyckling

Kokossoppa med sting

Av
tema.redaktion@lokaltidningen.se

MAT. Kyckling är mångas favorit. Här ett recept med hetta.

Kokossoppa med chili och kyckling, 4 portioner

Ingredienser:
200 g kycklingfilé
200 g champinjoner
200 g zucchini
2 tsk olja
2 tsk ingefära, färsk riven
1-2 tsk röd chili, hackad
1 tsk vitlök, hackad
3 dl hönsbuljong
6 dl kokosmjölk max 6%
1 msk socker
1 msk lime, pressad
1 msk fisksås

Gör så här: Strimla kycklingköttet, skiva champinjonerna och tärna zucchinin. Hetta upp olja i en stor, tjockbottnad kastrull. Fräs kyckling och grönsaker i oljan några minuter, tillsätt ingefära, chili och vitlök. Låt det fräsa ytterligare någon minut. Tillsätt buljong och kokosmjölk, låt det koka upp och sjuda sakta i 10 min (utan lock). Avsluta med socker, lime och fisksås, smaka av med salt och peppar. Servera i varma skålar, dekorera gärna med några blad basilika.

Receptet kommer från ViktVäktarna. ProPoints värde/port: 6. Fler lätta recept finner du på www.lokaltidningen.se/mat

Publicerad 01 April 2011 03:00