Madeleine Liljestam återförenas med Diggilooduo i Asmundtorp

”Det känns väldigt, väldigt speciellt”

Av
Mikael Öhrn

Mikael Öhrn

ASMUNDTORP. I somras uppträdde Madeleine Liljestam frän Asmundtorp med bland andra Jessica Andersson och Magnus Johansson på 2010 års Diggilooturné. Nu återförenas trion när Lions Saxtorp arrangerar sin årliga vårkonsert i Asmundtorps kyrka.
– Det känns väldigt, väldigt speciellt att de som man har jobbat med förr kommer dit, säger Madeleine Liljestam, som tidigare har gjort några framträdande i kyrkan.
– Jag hade konsert där för ett par år sedan. Sen har jag även sjungit där vid varje skolavslutning, säger hon.

Flyttat till Oslo
Lions Saxtorps vårkonsert har hon emellertid aldrig medverkat på. För egen del blir det dessutom lite av en hemvändarkonsert. En kort tid efter att Diggilooturnén var avslutad flyttade nämligen Madeleine Liljestam till Norge.
– Jag har jobbat på Wallmans Salonger i Oslo sen oktober förra året. Det var en tjej som skulle sluta här och en av regissörerna till Diggiloo, som gjorde öppningsnumret till showen vi kör, rekommenderade mig och jag fick jobbet.
Där får hon möjlighet att testa sina vingar, men det blir långa arbetspass.
– Man börjar vid tre och är hemma någon gång vid eller två på natten, beroende på hur publiken är. Det är ju ett tag man är där, så lite sliten blir man, säger en småtrött Madeleine Liljestam på andra sidan tråden.

Gammalt som nytt
På vårkonserten i Asmundtorps kyrka kommer hon att köra både gammalt och nytt material.
– Jag ska även sjunga låtar som bara har tagits fram till mig och i alla fall en av låtarna kommer att vara helt ny.
Även låtskrivaren och kompositören Marcos Ubeda samt Rönnebergakören medverkar på konserten som går av stapeln den 17 april.

HEMKOMST. Madeleine Liljestam vänder hem till Asmundtorp och hjälper till att sjunga in våren i Asmundtorps kyrka den 17 april. Foto: Amanda Stiverius

HEMKOMST. Madeleine Liljestam vänder hem till Asmundtorp och hjälper till att sjunga in våren i Asmundtorps kyrka den 17 april. Foto: Amanda Stiverius

Publicerad 01 April 2011 03:00