På gång i veckan

Av
lokaltidningen.se

Dansk konstmusiktrio till Landskrona
KONSERT. Den danska trion "Trio con Brio" med systrarna Soo-Jin Hong på violin och Soo-Kyung Hong på cello samt Jens Elvekjär på piano kommer till församlingshemmet när Landskrona Kammarmusikförening arrangerar konsert på söndag (8/5). På repertoaren står verk av Sörensen, Mendelssohn och Ravel.
Konserten börjar 16.00 och icke-medlemmar betalar 100 kronor, medan medlemmar och ungdomar under 18 år går gratis.

Historisk vandring med barnvagn

VANDRING. På torsdag (5/5) blir det guidad tur på stan för dem med barnvagn. Landskronas historia, från det att staden grundades 1413 och fram till i dag, kommer att beröras.
För guidningen står Palle Påander.

Blandad underhållning för skola i Sydafrika
UNDERHÅLLNING. På lördag (7/5) arrangerar Kulturlabbet och Rotaryklubbarna i Landskrona ett extra lördagscafé – Protea live. Underhållningen står bland annat Julia Andersson, Felicia Piltz, Sofia Fritzon och Landskrona Dansstudio för.
Arrangemanget hålls på Slottscaféet mellan 10.30 och 15.00 och är till stöd för Lebowaganyane School i Limpopo i Sydafrika och för ungdomar lokalt i Landskrona.

Roy Orbisons musik ges liv på teatern
KONSERT. Den 23 april för 75 år sedan föddes Roy Orbison. Med anledning av detta ger Orbison Band ett antal konserter med den legendariske sångarens musik runt om i landet. På lördag (7/5) står Landskrona på tur.
Konserten, som till största del bygger på den bejublade konserten "Black & White Night" från 1987, är på Landskrona teater och börjar 19.30.

Kreativ bokbandsutställning på museet
UTSTÄLLNING. För 377 miljoner år sedan kraschade en meteorit på jorden, närmare bestämt i Dalarna. Dess krater är i dag synlig som Siljansringen. Andra- och tredjeårseleverna från bokbinderilinjen på Leksands folkhögskola har gjort en kreativ bokbandsutställning som tar sin utgångspunkt i detta kosmiska nedslag. Den visas på Landskrona museum med start nästa söndag söndag (8/5) och håller på till och med den 27 maj.

Publicerad 01 May 2011 06:00