Apelsincouscous och kyckling. Foto: ViktVäktarna

Apelsincouscous och kyckling. Foto: ViktVäktarna

Helggott med apelsincouscous och kyckling

Av
tema.redaktion@lokaltidningen.se

MAT. Kycklingrecept finns det förmodligen lika många av som det finns kockar. Men kanske har du inte provat denna variant med apelsin och couscous som tillbehör?

Apelsincouscous och kyckling, 1 portion
Ingredienser:
1 kycklingfilé à 125 g
1 tsk olja
1/2 dl couscous
1 morot
1 apelsin, saft och skal
Dressing
1/2 dl naturell lättyoghurt
1 vitlöksklyfta, pressad
1/2 tsk ingefära, färskriven
färsk koriander, hackad

Gör så här:
Tillaga couscous enl. förp med grovstrimlad morot och saft från apelsin. Riv ner lite apelsinskal. Blanda samman dressingen, smaka av med salt och peppar och ställ kallt. Stek kycklingfilén och servera med couscous och dressing.

Receptet kommer från ViktVäktarna. ProPoints värde/port: 9. Fler lätta recept finner du på lokaltidningen.se/mat

Publicerad 01 July 2011 03:00