Venbor visar bilder av sitt Ven på kulturhuset

Av
Ida Asplund Ådahl

VEN. Fram till den 7 juli kan man bidra med foton till utställningen "Våra Venbilder" som drar i gång den 6 augusti.
– Förhoppningen är att man ska bli medveten om det fantastiska landskapet och att det ska bli en riktigt härlig fotofest, säger Ann-Charlotte Hult, en av arrangörerna.

Den 6 augusti har utställningen "Våra Venbilder" vernissage på Vens kulturhus. Vem som helst är välkommen att vara med och ställa ut och motivet är valfritt.
– Vare sig man bidrar med naturbilder eller människor är det roligt att ha ett tema kring Ven. Det är roligt att det finns så mycket gemenskap mellan fasta öbor, men också med oss om bor stundtals på Ven, säger Ann-Charlotte Hult och menar att en hel del bidragit redan kommit in.
– Jag tror vi har fått in ett 30-tal bilder och vi hoppas så klart att fler ska känna sig lockade att vara med, säger hon.

Stort fotointresse
Under Vens konstrunda i våras uppmärksammade Ann-Charlotte Hult att det fanns ett intresse för foton och fotografering.
– Konstrundan blev välbesökt och efter ett tag insåg jag att intresset bland besökarna var stort vad gäller foto. Jag tycker att vi fick igång en bra dialog och det var så idén till "Våra Venbilder" kom till, säger hon.
Av de bidragen som kommit in är motiven av varierande slag, något Ann-Charlott Hult välkomnar.
– Det är intressant att se hur man har tolkat Ven som är en otroligt spännande plats. Jag tycker det är spännande att det bara ett stenkast från Köpenhamn och Malmö finns tillgång till riktig vildmark, säger hon och menar att det är viktigt att värna om naturen.

Värnar om Ven
– I Sverige har det blivit så vanligt med exploatering av kuster, därför tycker jag det är viktigt att vi värnar om vårt Ven. Kanske kan utställningen vara en del av det arbetet. Men framförallt hoppas vi på att det ska bli en riktig fotofest med trevliga möten och massor av inspiration, säger Ann-Charlotte Hult.

Publicerad 01 July 2011 03:00