Ove Puls, Niclas Lundblad, Henrik Aulin och Emily Aulin är alla involverade Borstahusens Hamnfest som innebär både livemusik och kappsegling.

Ove Puls, Niclas Lundblad, Henrik Aulin och Emily Aulin är alla involverade Borstahusens Hamnfest som innebär både livemusik och kappsegling. "Vi ser fram emot hamnfestdagarna som brukar bjuda på riktigt trevlig stämning", säger dem. Foto: Ida Asplund Ådahl.

Kockrock och ungdomssegling i Borstahusen

LANDSKRONA. I kväll drar Borstahusens hamnfest i gång och bjuder på liknande program som föregående år.
– Det mesta blir sig likt, eftersom det har varit mycket populärt de tidigare åren, säger Niclas Lundblad, kock på Borstahusens Hamnkrog och en av arrangörerna.

Borstahusens Hamnfest har varit ett årligt inslag i drygt tio år och har lockat ett par tusen besökare under långhelgen från torsdag till söndag. Under dagarna fyller partytält och livemusik upp hamnplanen.
– Det har lockat mycket folk, och jag tycker det är trevligt med livemusiken, säger Niclas Lundblad och förklarar att Kockrocken har blivit mycket populär.
– Kockrocken är en tillställning där ett gäng kockar som är inblandade i arrangemanget uppträder. Det är en riktig höjdpunkt under Hamnfesten, säger han.

Kappsegling för ungdomar
Under Borstahusens Hamnfest pågår även Nordic Week som bland annat arrangeras av Borstahusens segelsällskap. Men i år blir det inte lika stora tävlingar som föregående år.
– Tidigare har vi haft kappseglingstävlingar för både EM- och VM-nivå, men man kan inte ha så stora arrangemang varje år, säger Borstahusens Segelsällskaps ordförande Ove Puls men förklarar att det blir mer fokus på ungdomsverksamheten i år.
– Utöver tävling i katamaranklassen "A-cat" kommer vi att arrangera Öresundscup och Liroscup som är för barn och ungdomar, säger Henrik Aulin, ansvarig för juniorverksamheten, Borstahusens Segelsällskap.

Gott samarbete
Henrik Aulin menar att samarbetet i Borstahusens hamn är bra och att både segeltävlingarna och de andra arrangemangen under Hamnfesten är viktiga.
– Partytälten och livemusiken lockar människor till seglingen och vice versa. För segelsällskapets del är det en viktig dag socialt och det blir mycket liv och rörelse i hamnen, säger han.
Niclas Lundblad håller med och menar att ett bra samarbete är viktigt.
– Vi hjälps åt och tillsammans bidrar vi till att göra Borstahusens hamn till händelserik plats de här dagarna. Det brukar vara riktigt bra och trevlig stämning här, säger Niclas Lundblad.

Ove Puls, Niclas Lundblad, Henrik Aulin och Emily Aulin är alla involverade Borstahusens Hamnfest som innebär både livemusik och kappsegling. ?Vi ser fram emot hamnfestdagarna som brukar bjuda på riktigt trevlig stämning?, säger dem. Foto: Ida Asplund Ådahl.

Ove Puls, Niclas Lundblad, Henrik Aulin och Emily Aulin är alla involverade Borstahusens Hamnfest som innebär både livemusik och kappsegling. ?Vi ser fram emot hamnfestdagarna som brukar bjuda på riktigt trevlig stämning?, säger dem. Foto: Ida Asplund Ådahl.

Publicerad 04 August 2011 03:00