Mustig köttgryta.

Mustig köttgryta.

Mustig köttgryta med honung och chili

H

Av
tema.redaktion@lokaltidningen.se

MAT. När man blir sugen på långkok passar den här grytan bra i höstmörkret.

Mustig köttgryta, fyra portioner

500 g nötkött, t ex bog
2 tsk flytande margarin
5-6 steklökar
1 röd chilifrukt
2 msk tomatpuré
1 dl mörk lättöl
1 burk krossade tomater
1 msk kalvfond
1 msk kakao
½ msk honung, flytande
4 port kokt potatis tills du är mätt

Gör så här:
Skala lök, kärna ur och finhacka chilin. Dela köttet i 2x2 cm bitar. Bryn kött i margarin i en gryta. Tillsätt lök, chili och tomatpuré och låt det fräsa med 1-2 min. Tillsätt resterande ingredienser. Låt det sjuda på svag värme ca 1-1½ timme. Späd ev med lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och grönsaker.

Receptet kommer från Viktväktarna. ProPoints värde/port: 12. Fler lätta recept hittar du på lokaltidningen.se/mat.

Publicerad 01 December 2011 09:00