Magdalena Åkerman, 32 år:

Magdalena Åkerman, 32 år: "Jag brukar titta på kommunens hemsida, till exempel i evenemangskalendern för att se vad som händer. Däremot har jag inte kollat in kommunens facebook eller twitter, men det är bra att det finns. De flesta har Facebook nuförtiden så det är ett bra sätt att nå ut."

Vi frågar:

Följer du Landskrona stad på nätet?

Ewa Kozlowska, 55 år:

Ewa Kozlowska, 55 år: "Jag har precis flyttat så tidigare var jag inne mycket på kommunens hemsida för att leta efter lägenhet. Det är en bra sida om man söker efter information om kommunen, till exempel om butiker och företag."

Daniel Pettersson, 30 år:

Daniel Pettersson, 30 år: "Eftersom jag jobbar som lärare i kommunen är jag inne på kommunens hemsida flera gånger varje dag. Men jag visste inte att Landskrona stad finns på twitter och facebook också, jag kommer nog att lägga till det på min kontaktlista. Jag tycker att sociala medier är ett bra sätt för kommunen att synas på, och det är förmodligen viktigt för att attrahera nya invånare."

Sören Jensen, 31 år, och Eva Hemsö, 28 år, med barnen Xeena, 6 år, och Xander, 8 år:

Sören Jensen, 31 år, och Eva Hemsö, 28 år, med barnen Xeena, 6 år, och Xander, 8 år: "Vi flyttade till Landskrona för ett år sedan, och vi är ofta inne på kommunens hemsida för att se vad som är på gång. Speciellt om det händer något för barnen eller om det är någon konsert", säger Sören Jensen. "Vi har även varit inne på kommunens facebooksida vid några tillfällen. Det är bra att informationen finns så lättillgänglig", säger Eva Hemsö.

Publicerad 10 January 2012 15:00