Elisabet Jabbar, Felicia Piltz, Yllvar Emanuelsson och Annika Liljengren (liggande) hoppas få se många på den öppna scenen på fredag kväll. Foto: Mikael Öhrn

Elisabet Jabbar, Felicia Piltz, Yllvar Emanuelsson och Annika Liljengren (liggande) hoppas få se många på den öppna scenen på fredag kväll. Foto: Mikael Öhrn

Ordet är fritt på stadsbibliotekets öppen scen

Så länge du inte går över tiden eller har någon rekvisita med dig

Av
Mikael Öhrn

Mikael Öhrn

LANDSKRONA. Du ska läsa dikter som du själv har skrivit, du har max tre minuter och nio sekunder på dig och du får under några omständigheter som helst inte använda dig av rekvisita på scen.

Annika Liljengren, Elisabet Jabbar, Felicia Piltz och Yllvar Emanuelsson ur gruppen P.O.V. (Point of view poetry) sitter och diskuterar det poetry slam som börjar på stadsbiblioteket på fredag kväll (20/1). Poetry slam är en tävling i poesi som är öppen för alla, så länge man följer de få, men hårda reglerna som finns.
– Sist Felicia läste sjönk micken, säger Annika Liljengren och sätter i gång en kör av skratt.
– Det är svårt att veta vad som är rekvisita, konstaterar Yllvar Emanuelsson.
– Vi får ringa och fråga om man får ha en mick som sjunker, säger Annika Liljengren.
– Jag har sminkat mig på scen när jag har läst. Är det rekvisita? Undrar Yllvar Emanuelsson.
– Man vill gärna ha med något på scen, men tänk om man tar med något och så diskvalificeras man. Avgrunden blir stor, säger Elisabet Jabbar.

Uttagningar till SM

Under sex fredagskvällar till och med den 13 april, då det är final, är det Poetry slam/öppen scen på stadsbiblioteket. Nu på fredag den 20/1 är det uppvärmning och sen den 3 februari börjar den första av fyra deltävlingar.
– Fyra går vidare och får tävla i SM i Göteborg, både individuellt och i lag, säger Felicia Piltz.
Även om Felicia Piltz har stått på scen några gånger redan blir hon lika nervös varje gång.
– Jag kommer aldrig ihåg vad jag har gjort. Efteråt går jag av scenen och svmmar, säger hon.
– Nej, det går bra. Bara att tänka på att inte skaka, då går det bra, säger Elisabet Jabbar.

Kan sluta hur som helst

Vilken är er förhoppning med arrangemanget?
– Vi hoppas på det bästa, men det kan sluta hur som helst, säger Elisabet Jabbar och får alla att skratta på nytt.

Missa inte Poetry slam/öppen scen inleds med en uppvärmningskväll nu på fredag den 20/1 19.00. Någon föranmälan krävs inte och så länge du håller dig till reglerna är scenen och tävlingen öppen för alla. Framträdandet och diktens innehåll bedöms av publiken. Du behöver inte kunna dina dikter utantill utan får lov att ha dina papper med upp på scen. Mer information om Poetry slam/öppen scen på stadsbiblioteket får man på P.O.V:s hemsida povpoetry.wordpress.com eller genom att kontakta Annika Liljengren på stadsbiblioteket.

Publicerad 16 January 2012 08:00