Foto: Martin Bergström

Foto: Martin Bergström

Patric Johansson ska ta Polen till VM

”Vi ska vara ett av lagen i VM”

Av
Martin Bergström

INNEBANDY. Det är fullt fokus på allsvenskan och Falcons men i en drygt vecka lägger tränaren Patric Johansson fokus på Polen och stundande VM-kval där han ska coacha det polska landslaget till ett nytt mästerskap.
Första veckan i februari samlas det polska landslaget för att kvala till VM. Man gör det på hemmaplan med en tränare från Landskrona, Patric Johansson. Tillsammans med Oliver Wronski ska de coacha landslaget.
– Det är alltid kul att vara med i landslagssammanhang och kvala till VM. Men det är inget som tar någon fokus från Falcons. Samtidigt som det är kval med Polen, så har vi ändå spelledigt med Landskrona, säger Patric Johansson.

Han kommer behöva sätta upp taktiken mot Storbritannien, Ungern, Österrike och Ryssland där det sistnämnda laget är det största hotet. Men Patric Johansson har målet i sikte och det är att komma till VM.
– Ettan och tvåan i gruppen går direkt till VM och det ska vi klara av. Ryssland är det laget som blir svårast. Innebandyn i Polen har tagit kliv framåt. Vi blev nia i senaste VM och det är ett fall framåt. Numera har vi chans mot lag som Danmark och Estland exempelvis, det hade vi aldrig förr, säger han.

De flesta spelarna i det polska landslaget spelar i den inhemska ligan och där låter Patric Johansson Oliver Wronski hålla koll medan han själv lägger mer fokus på att coacha under matcher.
– Det är den uppdelningen vi har. Jag försöker få fram mitt sätt att spela och hur vi ska agera under matcher, säger han.
Kan du någon polska då?
– Haha, nej inte alls. Det blir engelska och polackernas engelska är sådär så Oliver får gå in och ta det som inte går fram på polska, men det brukar gå bra.

Men innan VM-kvalet den 1-5 februari är det en viktig månad som ska avslutas för Falcons i allsvenskan. Till helgen är det tuffast tänkbara motstånd när Falcons möter Lindås IBK och Landskrona gör all för att hålla sig över strecket.
– Januari är en tuff månad det vet vi om, men jag tycker det gått helt okej hittills och vi ska ligga över strecket när säsongen är slut, det är det viktiga. Vi har fått spelet att fungera bättre och bättre, säger han och utvecklar.
– Innan försvarade vi oss bara och kontrade när vi fick bollen innan vi sprang hem och försvarade igen. Nu börjar vi få till mer eget spel. Men vi är en tunn trupp och när vi blir trötta och får skador så gör vi misstag i slutet av matcherna.

Publicerad 16 January 2012 09:00