Rödbetssoppa Foto: viktväktarna

Rödbetssoppa Foto: viktväktarna

Rödbetssoppa - en riktigt klassiker

Av
Viktväktarna

MAT. Rödbetssoppa är en riktigt klassiker som värmer gott när vädret ute är allt annat än bra.

Rödbetssoppa
Portioner: 4
ProPoints värde/port: 1
6 färska medelstora rödbetor
1 stor morot
2 gula lökar
1 klyfta vitkål
2 tsk flytande margarin
1 tsk timjan, 1 lagerblad
1 msk mild vinäger
1 ½ l hönsbuljong

Skala grönsakerna och ansa vitkålen. Grovriv alla grönsakerna, gärna med matberedarens rivskiva. Hetta upp margarinet i en tjockbottnad kastrull och fräs alla grönsakerna, spara 1 dl av de rivna rödbetorna till senare. Tillsätt kryddor, vinäger och buljong, låt soppan koka ca 25 min utan lock på svag värme. Lägg i den sparade rivna rödbetan när det är några minuter kvar och smaka av med salt, peppar och eventuellt en skvätt vinäger eller en nypa socker.
Receptet kommer från ViktVäktarna. ProPoints värde/port: 1. Fler lätta recept hittar du på www.lokaltidningen.se/mat.

Publicerad 16 January 2012 07:00