Kotlett med ostmos foto:viktväktarna

Kotlett med ostmos foto:viktväktarna

Kotlett med ostmos - mos med knorr

Av
tema.redaktion@lokaltidningen.se

MAT. Potatismos som fått smak av både parmesan och yoghurt sätter lite knorr på en vanlig vardag.

Portioner: 4
ProPoints värde/port: 8
4 fläskkotletter à 125 g
2 tsk olja
700 g potatis
3 morötter
2 broccolistånd
1 dl matlagningsyoghurt 8%
½ dl riven parmesanost

Skala potatisen, ansa broccolin och dela i mindre buketter. Skala morötterna och dela i mindre bitar. Koka broccoli och morötter. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och vispa potatisen till ett luftigt mos. Rör ner yoghurt och ost, smaka av med salt och peppar. Krydda kotletterna med salt och peppar och stek i oljan. Servera med mos, kokt broccoli och morötter
Receptet kommer från ViktVäktarna. Fler lätta recept finner du på www.lokaltidningen.se/mat

Publicerad 19 January 2012 08:00