Kjell Kaunitz:
– Det är en bra fråga. Det kanske inte finns så mycket att göra åt det. Det är trist, men har de bestämt sig för att ta något så gör de det oavsett. Nu åker polisen här rätt ofta och det är bra men sedan, när polisen försvinner, så stjäls det igen.

Kjell Kaunitz: – Det är en bra fråga. Det kanske inte finns så mycket att göra åt det. Det är trist, men har de bestämt sig för att ta något så gör de det oavsett. Nu åker polisen här rätt ofta och det är bra men sedan, när polisen försvinner, så stjäls det igen.

Lokaltidningen frågar:

Vad tycker du behöver göras i Glumslöv för att stävja bostadsinbrotten?

Av
Moa Lundgren

Bosse Albin:
– I vår bostadsrättsförening har man skaffat larm eller brytskenor som gör det svårare att bryta sig in. Det hjälper, dem som får bostadsinbrott nu är ofta ensamstående utan larm. Det har blivit bättre sedan många installerade larm.

Kjell Kaunitz:
– Det är en bra fråga. Det kanske inte finns så mycket att göra åt det. Det är trist, men har de bestämt sig för att ta något så gör de det oavsett. Nu åker polisen här rätt ofta och det är bra men sen när polisen försvinner så stjäls det igen.

Bodil Peterson:
– Man får jobba tillsammans i grannar mot brott och skaffa larm. Det är bedrövligt, men det hjälper ju att polisen är här ofta och sen får ju folk vara uppmärksamma.

Anne Nordstedt:
– Dem som bor i Glumslöv får gå extrarundor och kolla så allt ser okej ut. Sen måste man prata sinsemellan med varandra om vad man kan göra. Larm och kamerabevakning är en lösning. Kanske kunde man få rabatt på larm om man bodde i ett utsatt område?

Anne Nordstedt:
– De som bor i Glumslöv får gå extrarundor och kolla så allt ser okej ut. Sedan måste man prata sinsemellan om vad man kan göra. Larm och kamerabevakning är en lösning. Kanske kunde man få rabatt på larm om man bodde i ett utsatt område?

Anne Nordstedt: – De som bor i Glumslöv får gå extrarundor och kolla så allt ser okej ut. Sedan måste man prata sinsemellan om vad man kan göra. Larm och kamerabevakning är en lösning. Kanske kunde man få rabatt på larm om man bodde i ett utsatt område?

Bodil Peterson:
– Man får jobba tillsammans i Grannar mot brott och skaffa larm. Det är bedrövligt, men det hjälper ju att polisen är här ofta och sedan får ju folk vara uppmärksamma.

Bodil Peterson: – Man får jobba tillsammans i Grannar mot brott och skaffa larm. Det är bedrövligt, men det hjälper ju att polisen är här ofta och sedan får ju folk vara uppmärksamma.

Bosse Albin:
– I vår bostadsrättsförening har man skaffat larm eller brytskenor som gör det svårare att bryta sig in. Det hjälper, de som får bostadsinbrott nu är ofta ensamstående utan larm. Det har blivit bättre sedan många installerade larm.

Bosse Albin: – I vår bostadsrättsförening har man skaffat larm eller brytskenor som gör det svårare att bryta sig in. Det hjälper, de som får bostadsinbrott nu är ofta ensamstående utan larm. Det har blivit bättre sedan många installerade larm.

null

Publicerad 01 June 2012 16:09