Linn Sjöborg, Elin Ahlinder, Olivia Andersson och Louise Brandt är uttagna till Skånelaget. De är nöjda med resultatet som samarbetet mellan 261 Landskrona HK och HK Ankaret från Bjärred har gett. Foto: Mikael Öhrn

Linn Sjöborg, Elin Ahlinder, Olivia Andersson och Louise Brandt är uttagna till Skånelaget. De är nöjda med resultatet som samarbetet mellan 261 Landskrona HK och HK Ankaret från Bjärred har gett. Foto: Mikael Öhrn

Samarbetet som gav frukt

261 Ankaret har flest tjejer i Skånelaget

Av
Mikael Öhrn

Mikael Öhrn

HANDBOLL. De ligger i topp i båda serierna som de deltar i. Samarbetet som 261 Landskrona HK och HK Ankaret från Bjärred inledde med sina äldsta flickgrupper F96/97 förra året har minst sagt gett frukt. Nu har de fyra spelare representerade i Skånelaget i Sverigecupen också.

Det rådde spelarbrist i 261 LHK och det rådde spelarbrist i Ankaret. Lösningen blev att slå samman de två klubbarna. Sedan april förra året tränar F96/97 tre gånger i veckan - en gång i Bjärred, en gång i Landskrona och en gång på varsitt håll - och matcherna spelas i både Bjärred och Landskrona.
- Först var det lite spänt och långt att åka, men nu har man vant sig. Det känns som att vi har spelat ihop i fem år, säger Elin Ahlinder.
Det är inte bara resultatmässigt som det har blivit bättre. - Vi får fler utvecklingsmöjligheter av att spela mot varandra. Eftersom vi har olika spelstilar kan vi lära oss av varandra, säger Elin Ahlinder.
- Jag hade ingen målvaktstränare innan, men Landskrona hade en så jag har utvecklats enormt sen dess, säger Louise Brandt.

Rivaliserar med Göteborg

Nu har fyra av dem - mittnian Elin Ahlinder, högernian olivia Andersson, målvakten Louise Brandt och kantspelaren Linn Sjöborg - blivit uttagna att representera Skånelaget i Sverigecupen som arrangeras i Katrineholm den 18-20 januari. Inget aannat lag har så många spelare representerade. Dessutom står Esmeralda Fetahovic och Lidija Mirovic med som reserver.
- Det är stort för oss från Ankaret för vi är de första tjejerna i lagets historia som är med i Skånelaget, säger Louise Brandt.
Främst är det Göteborg man får se upp för.
- Skåne brukar rivalisera med dem eftersom det är vi som är de största handbollslänen, så det är dem vi är rädda för, säger Elin Ahlinder.

Vill fortsätta samarbetet

Nästa år blir F96/97 juniorer. Men förhoppningen är att fortsätta samarbetet längre än så.
- Jag vill att vi ska bli ett duktigt lag som sen ska upp och spela på elitnivå. Jag tycker det är viktigt att vi fortfarande håller ihop för det känns som något bra det här, säger Linn Sjöborg.
- Det är jättemånga i laget som kommit varandra nära. De från Bjärred har börjat umgås med dem från Landskrona på fritiden. Alla snackar med alla och peppar varandra. Det är harmoni i laget, säger fortsätter hon.

Publicerad 08 January 2013 04:00