Fiat Panda Monster Truck – när verkligheten överträffar fantasin.

Fiat Panda Monster Truck – när verkligheten överträffar fantasin.

Fiat Panda – nu som monstertruck

Av
Ian Maasing

BILNYTT. Fiat har tänkt sig en lite lustigare approach för sin lansering av fyrhjulsdrivna bilmodeller nu i vinter. Ur den nu Sverige-aktuella Fiat Panda, som på vissa marknader kan fås som en 4x4 version har man skapat en monstertruck.

Genom att låta en Fiat Panda 4x4 transformeras till ett monster – Fiat Panda Monster Truck visar man på dess oöverträffliga terrängegenskaper. I en kommande reklamfilm försöker fyra vänner bestiga Alperna i en "bigfoot" Panda.
Fiat Panda Monster Truck är stor! Eller vad sägs om höjden 390 centimeter längden 380 centimeter och bredden 250 centimeter. Bara däcken är 150 centimeter i diameter och 50 centimeter breda. Ordinarie Fiat Panda 4x4 är 368 centimeter lång, 167 centimeter bred och 160 centimeter hög.
Enligt Fiat tog det lite mer än två veckor att bygga monsterbilen som är en sammansättning av en vanlig Fiat Panda 4x4 kaross, ett Jeep-chassi från CJ7 4200 modellen (Jeep ingår i Fiat-koncernen) och fyra stora traktordäck. För att få det att fungera fick man förankra de två huvuddelarna, förlänga stag, koppla ihop styrning, se till att koppling, bromsar och gaspedal samarbetade. Och vips hade man skapat en körfärdig prototyp som ska användas i tv-reklam.

Publicerad 09 January 2013 09:26