Ack, så vackert

Recension av Assassin's Creed 3

Av
Maxim Machalek

Detta är mitt första Assassin's Creed, en spelserie som jag förstått är älskad av många. Lite smålagom komplicerad berättelse för mig som inte känner igen karaktärerna avskräcker inte, för även om det omkringliggande är gammalt i form av Desmond och hans mål är berättelsen koncentrerad till amerikanska frihetskriget i form av Connor Kenway, en lönnmördare under sent 1700-tal.
Men även här hjälper knappast berättelsen, för redan efter ett par timmar har jag tappat tråden, och när jag efter några timmar till spelar en indian är jag helt ute och cyklar. Kanske är det min fyra månaders son och dess sömnbrist det innebär eller så är det helt enkelt så att Assassin's Creed 3 inte lyckas förklara sina premisser på ett sätt att jag kan hänga med. Hur som helst blir det snabbt förvirrande.
Vad jag däremot är fullt med på är slagsmålen och lönnmördandet, och här spelar vi samma melodi. Jag känner mig som en graciös dansare när jag glider runt, knivar stickandes försvarslösa soldaters hjärtan. Många barn är det som lämnas föräldralösa i mina spår, men så är det deras val att lägga sig i mina affärer. Vad det nu är jag håller på med.
Det är stort! Gigantiskt! Och vackert, ack så vackert. Det känns verkligen som jag transporterats tillbaka i tiden. Tyvärr är det inte hundraprocentigt polerat och flera märkligheter dyker upp som får mig att minnas att jag spelar ett spel, något jag alltid tycker är synd.
Är det värt att spela då? Absolut! Ger det valuta för pengarna? Tusen gånger ja! Kan jag spela det även om jag inte spelat de andra? Visst kan du det, men då hamnar du kanske i samma sits som jag och inte riktigt kan njuta av det.
 

Betyg: 4 av 5 – Bättre

+ Känslan + Miljöerna - Berättelsen Releasedatum: 2012-10-31 Utvecklare: Ubisoft Utgivare: Ubisoft Format: [360], PC, PS3, Wii U Rek. Ålder: 18 år

Publicerad 14 January 2013 10:52