steerner, eller Niklas Sterner blir det stora dragplåstret på Push Play den 29 mars. På artistlistan står också Alerio, duon Rebeat, Carl K och Landskronabon DVN. Foto: Music Nation

steerner, eller Niklas Sterner blir det stora dragplåstret på Push Play den 29 mars. På artistlistan står också Alerio, duon Rebeat, Carl K och Landskronabon DVN. Foto: Music Nation

Ny EDM-festival till Landskrona under mars

Av
Per Eeg-Olofsson

ELEKTRONISKT. I slutet av mars är det premiär för Landskronas första EDM- (elektronisk dansmusik) festival. Med unga förmågor på väg upp bakom tangentbord och rattar så hoppas arrangörerna kunna fylla idrottshallen med danssugna unga.
När artister som Aviici fyller Globen och en av nöjessommarens största ekonomiska framgångar är kortfestivaler som Summerburst, så vill produktionbolaget Music Nation pröva vingarna med en egen kortfestival i Landskrona, fast inomhus, i mars. Förhoppningen är att det ska bli ett återkommande arrangemang.
– Just nu ser det positivt ut, vi öppnar biljettförsäljningen på måndag (i måndags, red. anm.) men vi har redan 500 likes på vår facebook-sida, säger Christian Pikulak på Music Nation.

Nästa stora namn

Att ha den här typen av konsert inomhus i mars istället för utomhus på sommaren tror inte Christian Pikulak är något problem.
– Vi vet att både mars och november är bra månader när unga både har pengar och vill ha något att göra, säger han. Och att det är inomhus i mars, det har ju med vädret att göra.
Stora dragplåstret i den fem akter starka lineupen är Steerner, eller Niklas Sterner som han egentligen heter, en 20 år gammal producent från Stockholm.
– Han är väldigt up-and-coming, och kommer snart att passera alla andra svenska artister i genren, förutspår Christian Pikulak.
Om du skulle jämföra Steerner med någon mer etablerad artist?
– Det skulle väl vara Axwell i så fall, de jobbar mycket med melodier båda två.

Även lokal DJ

På artistlistan finns också en lokal DJ, Hampus Nileskog mer känd som DVN. DVN är en av killarna i EMD- trion Pentus som spelade på på Jublileumskarnevalen i somras. Detta blir hans första stora solospelning.

Missa inte!

EDM-festivalen Push Play i Idrottshallen den 29 mars, från klockan 21. Biljetter via Tickster. Mer info på http://push-play.se

Publicerad 17 January 2014 13:53