I förra årets premiär blev det måljubel direkt, men sen gick det tyngre för BoIS. I år är stora delar av fjolårets trupp utbytt och Jörgen Pettersson har fått forma truppen från grunden. Foto: WWW.MIKAELOHRN.SE

I förra årets premiär blev det måljubel direkt, men sen gick det tyngre för BoIS. I år är stora delar av fjolårets trupp utbytt och Jörgen Pettersson har fått forma truppen från grunden. Foto: WWW.MIKAELOHRN.SE

BoIS tar nya tag med ung trupp

Har lagt det gamla bakom sig

Av
Paul Wallner

FOTBOLL/LANDSKRONA. Efter en stormig fjolårssäsong laddar Landskrona BoIS om inför årets Superettan. Tränaren Jörgen Petterson må ha ett ungt manskap med mindre erfarenhet, men där överraskningsfaktorn kan bli desto stor.

Jörgen Pettersson hade en innehållsrik förstasäsong som tränare för Landskrona BoIS. Klubben misstänkte att laget utsatts för någon form av matchriggning och två spelare i truppen stängdes av tills vidare i samband med klubbens polisanmälan av otillåten matchpåverkan.
- Det var jävligt jobbigt, men det viktigaste är att vi har lagt det bakom oss. Vi har ett nytt lag på gång med många unga spelare, säger Jörgen Petterson.

”Vilja, energi och talang”

Den tuffa debutsäsongen och turerna kring matchriggningen var jobbigt, speciellt ovissheten om hur det faktiskt låg till. Han har lärt sig väldigt mycket, särskilt rent personligt.
Resultatmässigt gick säsongen 2013 upp och ned.
- Första halvan var okej. Men de sista tio omgångarna tycker jag att vi tappar allt, tyvärr. Vi var bra hemma, men förlorade alldeles för mycket borta.
Inför årets säsong valde klubben att inte förlänga kontraktet med flera spelare. Istället satsar klubben på ungt och eget.
- Vi satsar på vilja, energi och talang, blandat med några etablerade. Vi vill att laget ska byggas främst på unga och egna spelare.
Bill Halvorsen var en av spelarna som var aktuella i utredningen kring matchriggning. Han är kvar i truppen, men är inte aktuell för spel.
- Bill är med i truppen som målvakt, men (Niklas) Uddenäs och (Amr) Kadoura är före honom. Vi kommer att satsa på de två målvakterna, säger han

Jörgen Pettersson gör sin andra säsong som huvudansvarig tränare i BoIS. Foto: WWW.MIKAELOHRN.SE

Jörgen Pettersson gör sin andra säsong som huvudansvarig tränare i BoIS. Foto: WWW.MIKAELOHRN.SE

Forma bygget

Klubbens målsättning är en åttonde- eller niondeplats. Lagets interna målsättning för säsongen håller på att formuleras. Jörgen Pettersson menar att det är mycket att ta med i beräkningarna. Det är många nya spelare, gruppen är ung och det är ett bygge som håller på att formas.
- Om allt rinner på, vi får vara skadefria och bygget sätter sig snabbare än vi har trott, då kan det bli en riktigt intressant säsong. Sedan om det är topp tre, topp sex eller vad det är, det vet jag inte. Det kan ta tid och vi måste veta det också.
Årets trupp skiljer sig mycket från fjolårets. Jörgen Petterson har sett över vilka platser som behövt fyllas och vilka karaktärer som truppen lidit brist på.
- Vi har letat efter spelare som vill vidare i sin karriär. De som är villiga att göra jobbet och bli en mycket bättre fotbollsspelare varje dag, säger han.

Publicerad 01 April 2014 07:00