5 snabba...

Av
Per Eeg-Olofsson

...till Lena Bergkvist, chef på Landskrona dansstudio som under hösten startar nya kurser under namnet ”Artisten Landskrona”.
1? Vilka kurser blir det inom ”Artisten Landskrona”?
– De kurser som startar nu i höst är piano, gitarr, körsång och enskild sång. Och det finns planer för fler spännande kurser ifall intresset finns.
2? Vem riktar sig kurserna till?
– Alla musikintresserade, både barn, ungdomar och vuxna. De är både för den som vill hålla på hobby­nivå och det som vill ha det som en start för att satsa på musiken
3.? Med kurser i sång, piano och gitarr låter det som om ni konkurrerar med kommunala musikskolan om eleverna?
– Det är faktiskt många som efterfrågat kurser i just piano och gitarr, eftersom kommunala musikskolan har så långa köer. Våra kurser blir ju också lite dyrare eftersom det inte får någon kommunal subvention, så jag ser det inte direkt som någon konkurrens.
4.? Ni satsar extra mycket på pardans i höst – varför det?
– Det är en lycklig slump kan man säga. Många har efterfrågat det också har vi äntligen hittat vår fantastiska lärare Jonna Tideman, som bland annat tävlat i VM i pardans. Vi kommer ha en grupp för åldern 10-15 år där man får prova på fler olika dansstilar, också två för vuxna, en i bugg och en i salsa.
5.? Stomp är en annan nyhet i kursutbudet – vad är det för något?
– Det är en lite speciell dansstil när man gör musiken själv genom att stampa och klappa på olika ställen på kroppen. Det ser häftigt ut.

Publicerad 01 September 2014 16:51