Falcons har inget uttalat resultatmål för årets säsong, utan vill utvecklas som lag och individer. Foto: Pär Andersson

Falcons har inget uttalat resultatmål för årets säsong, utan vill utvecklas som lag och individer. Foto: Pär Andersson

Jacobsen spelar vidare i Falcons

Av
Pär Andersson

INNEBANDY. Förra säsongen skulle bli hans sista som spelare. Men en sommar räckte för att Rickard Jacobsen inte skulle kunna stå emot suget längre. Nu är han tillbaka i Landskrona Falcons spelartrupp.
Efter en turbulent vinter där klubbens skrala ekonomiska förutsättningar kom ut i rampljuset och laget inte lyckades kvala sig till Allsvenskan, tappade Falcons lagkapten Rickard Jacobsen lusten att spela innebandy.
– Sådant kommer inte på en förmiddag, det kändes hela säsongen. Jag hade inte den tid och ork som behövs. Jag har alltid prioriterat innebandyn med tre träningar i veckan plus match, men jag var i en period i livet när det fick räcka, berättar 33-åringen.

”Säger mot mig själv”

Rickard Jacobsen blev invald i klubbens styrelse i maj i år och fick ansvar för Herrkommittén. Engagemanget för innebandy skulle finnas utanför planen i stället.
Men: Nu har han alltså ändrat sig och finns med i Landskrona Falcons trupp under årets säsong.
– Ja, jag säger ju emot mig själv som börjar träna och spela igen. Det tog sommaren att bli sugen, säger han.
Han beskriver hur styrelsearbetet har varit med honom i tanken både dag och natt och att många har vädjat till honom att fortsätta spela.
– Givetvis är det roligt att bli pushad och hur skulle jag inte vilja spela när jag håller på med allt annat runt omkring klubben hela tiden, frågar Rickard Jacobsen sig.
– Precis som med allt man gillar vill man vara delaktig. När man ser kamrater som sliter på planen vill man hjälpa till. Hade jag hållit mig ifrån det helt och inte tittat på träningsmatcherna, hade suget kanske inte kommit tillbaka. Det är svårt att förklara, fortsätter han.
Rickard Jacobsen har satsat på innebandy sedan han var 16 år. Förutom alla säsonger i Landskrona Falcons har forwarden hunnit med tre år i FC Helsingborg och en proffssäsong i schweiziska Chur. 2009 återvände han till Landskrona.

Ledare i laget

Han är inte längre lagkapten, men tror ändå att han får en ledarroll i laget.
– Jag ska försöka visa de yngre att det inte finns något mellanting, utan att visa med hjärtat att jag vill spela. Man måste visa vad man går för, det ska jag aldrig sluta med.
Årets trupp beskriver Rickard Jacobsen som tunn, på gott och ont.
– Alla får spela mer, så det kanske inte är så tokigt. Det är ett snäpp ner till nästa årskull så det är bara bra om några kan ta steget redan nu. Men det kan bli tufft om vi får skador, säger han.
Blir detta Rickard Jacobsens sista säsong?
– Det kvittar vad jag säger nu. Folk kommer säga: ”Han kommer ändå att spela”, säger han och skrattar.

Publicerad 01 October 2014 12:00