Kim Olsson i Padel Crew är en av många som har hittat till Puls Arena. Foto: Alexander Nede

Kim Olsson i Padel Crew är en av många som har hittat till Puls Arena. Foto: Alexander Nede

Lobbas för lobb i Landskrona

Av
Mikael Öhrn

Mikael Öhrn

LANDSKRONA. Landets enda hall med optimal takhöjd är redan i fullt bruk i Landskrona. Nu vill Padel Crew även starta igång en klubb.

Med nio meter i takhöjd är de två padelbanorna i Puls Arena i Landskrona i dagsläget unika i Sverige.
– Vad jag vet ligger takhöjden i andra hallar på mellan sex och sju meter. Du bör ha upp till åtta-nio meter för att kunna spela padel optimalt, för du lobbar rätt mycket, säger Alexander Nede, den före detta FC Helsingborg och Landskrona Falconsspelaren, som driver Padel Crew tillsammans med Johan Ekstrand, Kim Olsson och Rögle BK:s Andreas Lilja.
Än så länge har Padel Crew inte startat igång någon klubb, men det är på gång.
– Tanken är att vi ska starta en klubb, både i Helsingborg och i Landskrona, säger Alexander Nede.

Padbol gör entré

Utöver padel kommer även två padbolbanor att installeras. Padbol fungerar ungefär på samma vis som padel, bara att man använder en fotboll och fötterna istället och spelar på en betydligt mindre bana. I övrigt får man använda väggarna och sin lagkompis så mycket man vill, så länge det bara är en studs på bollen.
– Det är fantastiskt roligt. Jag tror stenhårt på det, säger Alexander Nede.
Och padeln har redan börjat ta sig i stan.
– Vi har en turnering varje lördag fram till jul som vi har styrt upp. Det kommer folk från både Landskrona, Helsingborg och Malmö och lirar.
Men det finns något för alla nivåer.
– Om man bara hör av sig kommer vi ner och visar hur man ska göra, säger Alexander Nede och välkomnar även dem som är helt novisa inom sporten.
Alexander Nede själv, med sex A-landskamper och två landslagsmål i innebandy och den berömda Zorrofinten på meritföreteckningen berättar att det är lätt att fastna för sporten, men någon förhoppning om att bli någon fixstjärna även i padel har han inte. Även om han har åldern inne.

”Framtiden för sig”

– Man har framtiden för sig i padel. Man brukar säga att den bästa åldern är 38, så jag har inte gått över bäst-före-datum, men för mig är det bara en jäkligt rolig sport som jag kunde ha spelat varje dag, säger Alexander Nede och fortsätter:
– Men sen när det väl kommer till kritan har vi både de tävlingar vi håller i och SM, så det är klart att man vill vara med. Men jag har inte i toppen att göra.

Mer information om padel och om hur man bokar bana och tid, samt kontaktuppgifter finns på Padel Crews hemsida www.padelcrew.se.


Alexander Nede. Foto: Arkiv/Mikael Öhrn

Alexander Nede. Foto: Arkiv/Mikael Öhrn

Publicerad 01 December 2014 08:46