Ugnsbakad fänkål passar bra med fisk, fågel och kalvkött.

Ugnsbakad fänkål passar bra med fisk, fågel och kalvkött.

Ugnsbakad fänkål

Av
Årstiderna

Ingredienser:
2 fänkål, eventuellt lite fänkålsblast
1/2 dl vitt vin, vatten eller grönsaksbuljong
2 dl vispgrädde
75 g riven parmesan
1/2 citron

Gör så här:
Sätt ugnen på 180º. Rensa fänkålen, skär av blasten och dela varje fänkål i fyra delar. Lägg dem i en eldfast form och tillsätt vitt vin, vatten eller buljong.
Häll grädden över. Krydda med salt och peppar. Sätt formen i ugnen i 20–25 minuter, tillsätt riven parmesan och gratinera vidare i cirka 20 minuter tills fänkålen är mjuk och parmesanen har fått fin gyllenbrun färg.
Pressa lite citron över och servera till fisk, fågel eller kalvkött.

Receptet är ett samarbete mellan Årstiderna och Lokaltidningen.

Fler recept hittar du på Lokaltidningen.se/mat.

Publicerad 16 January 2015 12:00