Sarah Bokeroth, med dottern Scarlet:
– Det har jag inte tänkt så mycket på, min dotter går bara i nollan. Men det behöver inte vara så tidigt tycker jag, det räcker med sexan.

Sarah Bokeroth, med dottern Scarlet: – Det har jag inte tänkt så mycket på, min dotter går bara i nollan. Men det behöver inte vara så tidigt tycker jag, det räcker med sexan.

"För tidigt med betyg i fyran"

Av
Lokaltidningen.se

NORDVÄSTRA SKÅNE. Allianspartierna vill ha betyg redan från 4e klass. När är det rimligt att börja med betyg? Det frågade vi 5 personer i nordvästra Skåne.

Maja Edfast:
– Jag tycker att årskurs 4 är för tidigt i den åldern har man för lite förståelse för orsak och verkan. Tidiga tonåren är bättre då har man mer grepp om vad som händer

Maja Edfast: – Jag tycker att årskurs 4 är för tidigt i den åldern har man för lite förståelse för orsak och verkan. Tidiga tonåren är bättre då har man mer grepp om vad som händer

Patricia Svensson:
– Så tidigt som möjligt så att de vet vad det handlar om. I trean åtminstone, då har de lite vett att få in grejer.

Patricia Svensson: – Så tidigt som möjligt så att de vet vad det handlar om. I trean åtminstone, då har de lite vett att få in grejer.

Bella Gustavsson:
– I sexan är det rätt rimligt att få betyg. Många barn och ungdomar känner sig stressade och att få betyg redan i fyran höjer pressen ännu mer. Utvecklingssamtalen fungerar bra - då får man ju reda på var man ligger i de olika ämnena.

Bella Gustavsson: – I sexan är det rätt rimligt att få betyg. Många barn och ungdomar känner sig stressade och att få betyg redan i fyran höjer pressen ännu mer. Utvecklingssamtalen fungerar bra - då får man ju reda på var man ligger i de olika ämnena.

Therése Lundh:
– Jag tycker att det är lagom att få betyg i sexan. När man går i fyran tror jag att det ger för mycket prestationsångest. I sjätte klass har man tre år kvar till gymnasiet, då kan det vara bra att veta hur man ligger till så att man har chans att bättra på betygen till dess.

Therése Lundh: – Jag tycker att det är lagom att få betyg i sexan. När man går i fyran tror jag att det ger för mycket prestationsångest. I sjätte klass har man tre år kvar till gymnasiet, då kan det vara bra att veta hur man ligger till så att man har chans att bättra på betygen till dess.

Publicerad 20 January 2015 19:45