Christofer Lekander och Lejonet fick en nytändning efter nyåret. Foto: Mikael Öhrn

Christofer Lekander och Lejonet fick en nytändning efter nyåret. Foto: Mikael Öhrn

Alla Lejonets vägar bär till tvåan

Av
Mikael Öhrn

Mikael Öhrn

LANDSKRONA. Lejonet missade att ta plats i Alltrean den här säsongen. Nu väntar istället en längre och betydligt mer mödosam väg om man ska avancera i seriesystemet. Men ingen väg är för lång till tvåan, åtminstone för succémålvakten Christofer Lekander.

Med sex omgångar kvar att spela av grundserien låg Lejonet på andraplats med fem poängs marginal ner till Trelleborg under strecket. Sen blev det platt fall. Lejonet tog bara en seger på de sista sex matcherna.
– Jag vet inte vad som hände. Själv spelade jag inte så mycket på grund av sjukdom. Sen hade vi många skador och två, tre spelare som hoppade av, säger det 23-åriga nyförvärvet.

Fick nytändning

När fortsättningsserien tog vid i december fortsatte motgångarna och Lejonet öppnade med tre raka förluster. Men sen kom vändningen lagom till det nya året, och när Christofer Lekander ställde sig i kassen igen.
Efter sex omgångar toppade han målvaktsligan i serien på en räddningsprocent på 92,62 procent på sina tre matcher.
– Men hela laget har varit bra. Vi fick en nytändning, har gått ihop och har spelat riktigt bra, säger han ödmjukt och fortsätter:
– Vi är tre bra målvakter i truppen. Det är bara att kämpa för platsen hela tiden. Jag spelar när jag får, och då tar jag chansen. Men vi är ändå ett lag, och vi spelar som ett.
Karriären inleddes i Limhamn, men av en slump hamnade han i danska Amager.

Tog fart i Danmark

– Det var en ren slump. Jag fick inte spela i Limhamn och träffade en förälder på läktaren som var ordförande där, och som frågade om jag ville spela där.
– Först spelade jag med U14, men sen tränade jag med A-laget ganska direkt, säger han och jämför den nästhögsta ligan i Danmark med motsvarande division 2 och 3 i Sverige.
– Det gav mig A-lagsrutin. Jag fick vara med från början. Även om jag satt på bänken fick jag vara med på matcherna och lära mig allting.

Kul på och av isen

Efter åren i Danmark flyttade han till Trelleborg, där han tillbringade sex säsonger och bland annat fick vara med om att avancera till tvåan säsongen 12/13.
– Det gäller att ha en bra lagsammanhålling och ha kul både på och utanför isen. Man ska känna sig som en familj. Jag tycker det känns bra i Landskrona, vill vi så kan vi, säger han och betonar att målsättningen den här säsongen alltjämt är att avancera en division.
– Jag tror inte det ska vara något jättestort bekymmer. Tar vi bara det vi ska i de sista matcherna, ska det gå.
Lejonet möter Ronneby IK hemma den 25/1 klockan 17.

Publicerad 24 January 2015 04:00