Erika Adolfsson har startat en webbshop där hon säljer främst inredningsdetaljer. I framtiden hoppas hon kunna öppna också en fysik butik i Svalöv och kanske även anställa.

Erika Adolfsson har startat en webbshop där hon säljer främst inredningsdetaljer. I framtiden hoppas hon kunna öppna också en fysik butik i Svalöv och kanske även anställa.

Erika satsar på inredning på nätet

Av
Jonas Lundin

SVALÖV. Det var när hon var mammaledig som Erika Adolfsson gjorde slag i saken. Sedan någon månad ligger hennes sajt E Decor uppe, en webbshop med fokus på inredningsdetaljer men som också säljer allt ifrån smycken från Vadensjö till italienska designprodukter och keramik.

Just nu jobbar Erika Adolfsson som extraresurs på Heleneborgsskolan i centrala Svalöv, men hoppas kunna leva på sina företag på lite längre sikt.

Det var när hon var mammaledig som hon gjorde slag i saken. I många år har hon haft en stor passion för inredningsdetaljer, möbler och heminredning.

Sedan någon månad är hennes webbshop E Decor i full gång. På E Decor kan man hitta allt i från heminredning, keramik, lampor, textilier, paljettväskor till gedigna träskålar och fotoramar i bränt horn.
– Hållbarhet kommer i första rummet, säger Erika Adolfsson.
På E Decor finns inga plastprodukter, utan allt är naturprodukter.
Erika Adolfsson håller också på att starta upp ett företag till, som hon hoppas ska kunna vara med och finansiera E Decor.
– Det är en särskild metod inom e-handel som inte är så vanlig i Sverige.

– Om ett halvår hoppas jag gått så långt att jag kan plocka ut lön, säger Erika Adolfsson.
Och gärna få möjlighet att anställa. Men då krävs en fysisk butik också, men hon avvaktar besluten om var pågatågsstationen i Svalöv ska ligga.

En dröm vore att få presentera egendesignade produkter, berättar hon. En av tankarna med E Decor är att föra in nya okända produkter till Sverige och hon har redan blivit enda återförsäljare av ett särskilt italienskt designföretag, Diplopie. 

Hon säljer till exempel accessoarer från Vadensjöbaserade märket The Moshi. Hon välkomnar lokala företag, designers, konstnärer och keramiker att ta kontakt.
E Decor riktar sig i dagsläget främst till kvinnor i åldern 20 till 50 år, men senare är tanken att rikta sig lite mer även till män. 

Här kan du hitta E Decor på internet: www.edecor.se/

Publicerad 01 March 2015 08:00