BoIS blir kvar i ettan södra även nästa år. En hårt ansträngd ekonomi tvingar nu klubben att skära ner i kostnaderna. Foto: Arkiv/Mikael Öhrn

BoIS blir kvar i ettan södra även nästa år. En hårt ansträngd ekonomi tvingar nu klubben att skära ner i kostnaderna. Foto: Arkiv/Mikael Öhrn

Ekonomin hårt ansträngd – BoIS sparkar klubbchefen

Av
Mikael Öhrn

LANDSKRONA. Landskrona BoIS sejour utanför elitfotbollen och Superettan fortsätter även nästa år. Något som leder till rejält minskade intäkter i en redan hårt ansträngd ekonomi. Därför sparkar nu klubben klubbchefen Patrik Johansson.
– Ett väldigt tråkigt beslut, naturligtvis. Patrik är en fantastisk person och ur-BoIS:are som brinner för klubben, så alla förstår säkert hur tungt besked detta varit att lämna. Patrik har också gjort mycket fina insatser under sin tid som klubbchef och bland annat bidragit starkt till att klubben blivit mer öppen och inbjudande gentemot supportrar, sponsorer och allmänhet. Något som varit välbehövligt, säger BoIS ordförande Gabriel Munck i ett pressmeddelande.
Han fortsätter:
– När vi nu ställs inför faktum att ännu ett år i Division 1 väntar och vår ekonomiska situation ser ut som den gör, ja då har vi inget annat val än att säga upp klubbchefsrollen.
Med ett negativt eget kapital på drygt en miljon kronor inför säsongen och ett förväntat minusresultat på en miljon kronor för det här året är ekonomin väldigt hårt ansträngd. Något som kommer att innebära att fler neddragningar är att vänta, såväl på kanslisidan som i spelartruppen i A-laget och på ungdomssidan.
– Vi har inget annat val. Vi måste nu med full kraft vidta åtgärder som säkerställer att vi på sikt återställer vårt negativa egna kapital. Nästa år måste vi generera ett positivt ekonomisk resultat, några andra alternativ finns inte, säger Gabriel Munck i samma pressmeddelande och fortsätter:
– Vi ser över våra alternativ och går systematiskt igenom alla klubbens avtal och kostnader. 
Patrik Johansson kommer att arbeta kvar i klubben hösten ut. 

Publicerad 01 October 2015 12:32