Kronan VBK har det bättre ställt än på länge. Nu ska det unga seniorlaget bara minska på dipparna också. Foto: Mikael Öhrn

Kronan VBK har det bättre ställt än på länge. Nu ska det unga seniorlaget bara minska på dipparna också. Foto: Mikael Öhrn

Välmående Kronan vill dippa mindre

Av
Mikael Öhrn

LANDSKRONA. Ett representationslag som slåss i toppen av tabellen igen och en ungdomssektion som sjuder av aktivitet. Kronan VBK har aldrig mått bättre. Nu ska bara det unga seniorlaget skaka av sig dipparna.

Förra säsongen var den första sen 10/11 som Kronan hade ett seniorlag i seriespel. Resultat: En tredjeplats på hösten och en andraplats på våren; totalt spelades 38 poäng in på 20 matcher. Fem omgångar in på årets tvåan västra parkerar Kronan på fjärde plats, efter två segrar och tre förluster.
– Vi har presterat väldigt bra volleyboll och också presterat väldigt dålig volleyboll, så vi har varit väldigt ojämna i år, säger tränaren Marie Saxne och konstaterar att högstanivån har varit hög.

Tydligare dipp

Värre har det varit med lägstanivån. Jumbons – IFK Helsingborgs andralag – enda seger i år kom mot just Kronan.
– En dipp vet man att den kommer i alla lag, men den blir ännu tydligare när det är ett ungt lag. I Helsingborgsmatchen ställde vi upp med ett väldigt ungt lag, säger Marie Saxne, som dock är nöjd med att Kronan snabbt kunde studsa tillbaka i omgången därpå mot Lunds tredjelag (bortaseger med 3-0).
För Kronan är fortfarande ett ungt lag, även förstärkta med två av Marie Saxnes gamla vapendragare från storhetstiden – Maria Waldh (tidigare Ljunggren) och Fanny Persson.
– De tillför mycket, men kan inte vara med i alla macher, säger Marie Saxne.

Spelare i landslag

Dipparna till trots ser det ljust ut för volleybollens framtid i stan. Seniorlaget växer för varje match och på ungdomssidan är det välfyllt.
– Så vi ser ljust på framtiden. Så gott ställt som vi har nu har vi inte haft det tidigare, säger Marie Saxne, som bland annat har två Kronanprodukter – Rakel Nilsson och Nike Fjätström (numera i EVS) i den 20 tjejer stora trupp som utgör en förberedelse till nästa års U17-landslag.
– Det är ett bra kvitto, fortsätter hon.
Den 5/12 (14.00) spelar Kronan hemma i Semmehallen mot serieledaren Ljungby.

Publicerad 01 December 2015 10:56