Senaste cupjublet hade Lejonets Team 05 på Swetruck cup i Ljungby. Foto: Johan Klinteberg

Senaste cupjublet hade Lejonets Team 05 på Swetruck cup i Ljungby. Foto: Johan Klinteberg

Lejonet siktar på fjärde skalpen på hemmais

U11:orna går för seger på egna cupen Mattias Sjögren cup

Av
Mikael Öhrn

LANDSKRONA. Tätkänning i seriespelet och tre raka cupvinster under hösten. Nu siktar IF Lejonets Team 05 in sig på fjärde raka cupguldet. På hemmais i Mattias Sjögren cup.
Skärgårdscupen i Öckerö, Junior Youth Hockey Challenge i Kristinehamn och Svetruck cup i Ljungby har samtlga tre cuper en och samma vinnare - Lejonets Team 05.
- Vi har en bra lagkänsla och en bra sammanhållning. Alla har jätteroligt med sin ishockey. Sen har vi jätteduktiga tränare i huvudtränare Sebastian Gittner och assisterande tränare Jörgen Cronholm, säger Johan Klinteberg, lagledare i Team 05-laget.
Mattias Sjögren cup är en i raden av cuper som hyllar klubbens hockeyexporter. Den svenska landslagsmannen som förra säsongen spelade i Linköping, lämnade till den här säsongen för den ryska KHL-klubben Ak Bars Kazan.
- Det är för att lyfta våra spelare som vi har fått fram. Nästa år är det Mikael Gath cup och U10 har Familjen Johanssons cup, säger Johan Klinteberg.
I Mattias Sjögren cup, som spelas den 2 januari, får Lejonet mäta sig med Malmö Redhawks, Lund Giants, Åstorp Grizzlys och danska Gentofte Stars.
- Det blir en grym cup. Jag tror inte vi har något strykgäng. Vi brukar spela jämnt med Lund, Åstorp och Malmö. Det skulle vara Gentofte som är lite favoriter, de och Rödovre är kanske Danmarks bästa lag. Men jag tror att vi har god chans att knipa vår fjärde skalp.

Även i seriespelet går det bra för Lejonets U11:or. Sex matcher in på säsongen har man fyra segrar och två förluster i protokollet. Mot Frosta HC vann man bland annat med hela 23-1.
- Det skenade väl iväg. Det är en kombination av dåligt motstånd och att vi spelade bra hockey. Det brukar vara jämnare matcher i serien, säger Johan Klinteberg och fortsätter:
- Vi har tätkänning och vår ambition är att vinna serien. Det är Rögle, Lund Giants och kanske Tyringe som kan blanda sig in i leken.
Första matchen i Mattias Sjögren cup spelas 08.00 och finalen beräknas spelas 19.00. Det går även bra att följa cupen på cuponline.se.

Publicerad 01 January 2016 05:00