Det blev GP-brons till Filip Mulder och ÖVK... Foto: Mikael Öhrn

Det blev GP-brons till Filip Mulder och ÖVK... Foto: Mikael Öhrn

Guld till EVS och brons till ÖVK

Av
Mikael Öhrn

ÄNGELHOLM/ÖRKELLJUNGA. Det blev nv-skånskt jubel på årets Grand Prix i volleyboll. För såväl Engelholm som Örkelljunga blev årets GP-slutspel en repris på förra årets.
Precis som förra året lämnade ÖVK Grand Prix i Fyrishov i Uppsala som bronsmedaljörer, medan EVS tog hem GP för andra året i rad. Detta efter att bland annat ha tagit hem det fjärde setet i finalen mot Hylte/Halmstad med hela 25-5, efter att ha lett med sanslösa 16-0 innan finalmotståndaren kunde ta sin första poäng.
– Jag tror luften gick ur Hylte/Halmstad lite grann, och det tog vi vara på, säger EVS poängdrottning Isabelle Haak om det makalösa setet till grandprixvolleyboll.se.
Det femte och avgörande skiljesetet blev desto jämnare, men trots en knapp Hylte/Halmstadsledning vid 8-7 var det till slut EVS som gick vinnande ur bataljen med 15-12.
– Det känns extra skönt detta år eftersom Hylte/Halmstad är ett grymt bra lag och vi vänder matchen till vinst från ett svårt läge, fortsätter Isabelle Haak, vars EVS även låg under med både 0-1 och 1-2 i set.
Örkelljunga revanscherade sig i sin tur från semifinalfölusten mot Falkenberg (0-3) och slog Linköping i bronsmatchen med samma siffror.
– Det betyder mycket att ta med sig en sådan här insats framöver, framför allt eftersom vi höjer oss så mycket från igår, säger ÖVK-passaren Filip Mulder till samma sajt.
Det var till slut ÖVK:s semifinalmotståndare Falkenberg som tog hem GP-slutspelet i herrarnas turnering.
 

...och GP-guld till Isabelle Haak och EVS. Foto: Mikael Öhrn

...och GP-guld till Isabelle Haak och EVS. Foto: Mikael Öhrn

Alla matcher i GP-slutspelet:

Damer:

Semifinaler:
Hylte/Halmstad - Örebro 3-1
Svedala - Engelholm 2-3

Bronsmatch:
Örebro - Svedala 2-3

Final:
Hylte/Halmstad - Engelholm 2-3

Herrar:

Semifinaler:
Hylte/Halmstad - Linköping 3-1
Falkenberg - Örkelljunga 3-0

Bronsmatch:
Linköping-Örkelljunga 0-3

Final:
Hylte/Halmstad - Falkenberg 0-3


 

Publicerad 11 January 2016 10:16