IK Wormo försvarade titeln i Butikssupport Cup i Strövelstorp. Foto: Privat

IK Wormo försvarade titeln i Butikssupport Cup i Strövelstorp. Foto: Privat

Wormo försvarade cuptitel

Av
Mikael Öhrn

LANDSKRONA. IK Wormo har en minst sagt positiv inomhussäsong med sig ut till försäsongen. I Harlösaspelen kom Landskronaklubben trea efter att ha slagit Eskilsminne i bronsmatchen med 1-0, efter mål av Isabella Nilsson.
I Butikssupport Cup i Strövelstorp gick Wormo dessutom hela vägen, precis som förra året. Och det med endast ett insläppt mål på sex matcher. I gruppspelet tog Wormo sig vidare på idel segrar, i semifinalen tvingades man till såväl förlängning som straffar efter 0-0 mot Dösjöbro. Jessika Nilsson, Caroline Ahlbäck och Emma Persson satte Wormos straffar, medan Dösjöbro bommade sin sista straff.
I finalen väntade det nystartade överraskningslaget Skälderviken, vilka Wormo lyckades besegra efter ännu en tajt match med uddamålet 1-0. Segerskytt igen var Isabella Nilsson.
- Det är väl en fortsättning på det positiva förra året. Vi har en fantastisk stark grupp med många vinnarskallar och stort hjärta. Det gör väldigt mycket att de hela tiden jobbar för varandra, säger Wormotränaren Tony Johansson om cuptiteln.
Något som blir extra viktigt när matcherna är så tajta som de är i futsal.
- Det kräver mycket rutin och tanke och framför allt att man följer de taktiska dispositioner vi har gjort tillsammans. Vi är inte alltid det bästa fotbollslaget, men vi har ett enormt go i laget, fortsätter Wormotränaren.
Wormos bästa målskytt i turneringen var för övrigt annars Emma Brkic, nyförvärv från Borgeby.

Publicerad 13 January 2016 13:21