Eldin Besic spelade i division 5 med Tågarps AIK förra säsongen. Nu blir det spel i BoIS.Foto: Mikael Öhrn

Eldin Besic spelade i division 5 med Tågarps AIK förra säsongen. Nu blir det spel i BoIS.Foto: Mikael Öhrn

BoIS skrällvärvning:

Om chansen kommer är jag beredd

Stora kliv i seriesystemet för förra Tågarpsspelaren Eldin Besic

Av
Mikael Öhrn

LANDSKRONA. Så sent som för tre år sen lirade Eldin Besic i sjuan med Bosna FF. Ifjol var han med och förde Tågarps AIK upp från femman. Nu är den 24-åriga sensationen klar för BoIS.

Jo det är minst sagt en resa som Eldin Besic har varit ute på. Moderklubben heter Landskrona BoIS, men när det var dags att ta klivet upp i A-laget ratades han. Därefter har det blivit småklubbsfotboll för hela slanten.
– Jag vet inte, jag kanske tog det lite för hårt när jag inte kom upp i A-laget. Sen blev det spel i division 4 i Asmundtorp, men jag hittade inte direkt glädjen. Sen började man jobba och då kom fotbollen i andra hand, säger han.

Han skulle fylla 19 när han fick lämna BoIS. Därefter blev det i tur och ordning spel i Asmundtorp, Bosna och slutligen Tågarp. Däremellan var han dock en kort sväng i Högaborg också.
– Men jag kände att jag inte riktigt hade motivationen för fotbollen, säger han.
Men något hände i Tågarp förra säsongen.
– Jag fick tillbaka glädjen till fotbollen. Själva föreningen är jättebra, det gjorde sitt. Allt stämde där och jag hade bra tränare. Det är ett bra gäng.

Med 23 mål tog han hem skytteligan i femman västra och med fyra mål i kvalet till fyran var Eldin Besic med att hjälpa sin gamla klubb att ta det historiska steget upp. Något som gav eko ända bort till Landskrona IP.
– Det är ett stort steg, det håller jag med om. Absolut. Men själva fotbollsbiten har jag i mig. Det är mer det fysiska jag får ta tag i. Jag har inte tränat så hårt innan, men det är bara att jobba hårt så kommer allt att falla på plats.
Sin nygamla klubb har han följt från läktaren. Ifjol fick han se ett lag som inledningsvis hade stora problem med målskyttet.
– Sen när det lossnade var det lite för sent. Jag får hoppas att det går bättre i år.
Och det med sig själv nere från läktaren och tillbaka på plan, även om han just nu väljer att ligga lågt.
– Just nu fokuserar jag bara på att komma tillbaka fysiskt, men det är klart att om chansen kommer är jag beredd att ta den, avslutar han.

Foto: Mikael Öhrn

Foto: Mikael Öhrn

De gjorde liknande resa:

Andreas Andersson - gick från småklubben Hova IF, via nio matcher i tvåan med Tidaholms GoIF, till Degerfors 1994 och till slut IFK Göteborg, Champions League och landslaget.

Mikael Nilsson - gick från Ovesholm i sexan, via Åhus Horna i tvåan till Halmstad och landslaget 2000.

Publicerad 29 January 2016 14:39