Tommie Rasmusson, Peter Siilak och André Carlsson höll i spaden.

Tommie Rasmusson, Peter Siilak och André Carlsson höll i spaden.

Flygklubben lyfter igen

Första spadtaget till nytt klubbhus i Viarp

VIARP. I början av året brann Landskrona Flygklubbs klubbhus i Viarp ned till grunden. Men nu är man på gång med ny klubbstuga igen.
En hangar med flygplan brandskadades svårt och sju flygplan totalförstördes. Branden var anlagd men någon gärningsman har ännu inte gripits.
-- Det har varit lite motigt en tid med negativa rubriker kring verksamheten och flygplatsen, men nu har vi positiva besked och är på gång igen, säger ordföranden Tommie Rasmusson.
Arbetet med att reparera den förstörda hangaren har pågått under våren och sommaren och är avslutat. Hangaren har helt återställts. Flygklubben har återanskaffat två flygplan och ytterligare inköp planeras. Det är dock ont om flygplan på marknaden och arbetet med inköp har därför tagit tid.
Inköpet av det första flygplanet skedde tidigt i år varför motorflygverksamheten till en del har kunnat fortgå som tidigare. Segelflygplanen förvarades i en annan hangar som inte brann och segelflygverksamheten har därför varit i full gång under sommaren.
Planeringen av byggnation av ett nytt klubbhus påbörjades tidigt tillsammans med Landskrona Stad som äger fastigheten och flygklubbens försäkringsbolag, Länsförsäkringar.
Arbetet har fortskridit och bygglov erhölls i början av juni och efter en tids upphandling bestämdes att Einar Dahls Bygg AB skulle uppföra ett nytt klubbhus.
I bitande kall nordlig vind togs så i veckan det första spadtaget för uppförandet av det nya klubbhuset. En mycket glad och nöjd ordförande i Landskrona Flygklubb, Tommie Rasmusson, höll i spaden tillsammans med Peter Siilak från Landskrona Stad och André Carlsson från Einar Dahls Bygg AB.

Publicerad 01 December 2016 17:00