Invånare:

"Är trötta på allt skit som händer här"

Rebecka Weimark skrev mejl till politikerna

LANDSKRONA. Rån, mordförsök och anlagda bränder. Efter den senaste tidens allvarliga händelser i Landskrona har många invånare fått nog. En av dem är Rebecka Weimark.
– Efter alla tråkigheter som hänt har jag som många andra fått nog! Jag har skrivit till ett antal politiker i staden och hoppas att de kan samarbeta och göra något.
Efter att hon skickade mejlet har Rebecka Weimark fått svar av oppositionsrådet Jonas Esbjörnsson (S)kommunalrådet Stefan Olsson (SD) samt kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L).

Ett möte med kommunens ledande politiker är också inplanerat.

– Torkild vill gärna träffa mig i nästa vecka, berättar Rebecka Weimark.
Här kan du läsa mejlet i sin helhet:
Hej!

Jag som många andra Landskronabor är trötta på allt skit som händer här. Önskar att politiker från olika partier kunde gå ut på torget och prata och samarbeta om vad som kan göras för att få en bättre och tryggare stad.

Vet också att föräldrar bör ta mer ansvar för barn och ungdomar, bör inte låta dem springa ute på nätter och sena kvällar. Ni har ju inget ansvar för vad de hittar på, men ni politiker kan ändå nå ut till människor och samtala.

Oavsett vilket parti man tillhör så vill ju de flesta i denna staden bara ha ett tryggt Landskrona och vi som människor måste kunna samarbeta utan att kasta skit på varandra. Vi är människor alla och de flesta är bra människor här oavsett etnicitet, kultur, religion och partitillhörighet.

Straff och lagar måste ändras men det ligger på regeringen och inte på er va? Många barn och ungdomar mår dåligt, de måste få hjälp i tid och innan de hamnar i fel umgänge och hamnar fel. Jag vet inte men det måste göras något och vi måste hjälpas åt, kommuninvånare och politiker.

Det är ledsamt att läsa att ungdomar sätter eld på byggnader som t.ex. Karlslundstorget och skolor och annat, kastar fyrverkerier mot räddningstjänst och polis. Folk och restauranger rånas, misshandel och mordförsök. Droger är också ett problem, går du på dem så behöver du pengar och begår brott, och man kan få ett aggressivt beteende och göra andra illa.

Något måste göras och vet inte vad. Vill bara att alla fina och bra människor ska få känna sig trygga, och barn ska få växa upp i trygghet och med all kärlek.

God fortsättning

MVH
Rebecka Weimark

LÄS MER: Två identiska mordförsök – polisen ser ingen koppling

LÄS MER: Kvinna gripen för mordförsök – man skadad
LÄS MER: Man misstänks ha huggit kvinna med kniv

LÄS MER: Räddningstjänsten besköts av fyrverkerier

LÄS MER: Efter branden: "Det fanns ingenting att rädda"

LÄS MER: VIDEO: Flera butiker förstörda i våldsam brand

LÄS MER: Rånade restaurang med macheten och pistol

Publicerad 02 January 2017 11:57