Det började med fotboll men har breddats med bland annat ridning...

Det började med fotboll men har breddats med bland annat ridning...

BoIS akademi breddar med ny profil

Och lockar elever från flera grannkommuner

LANDSKRONA. Efter tio år som fotbollsakademi har BoIS Akademi utvecklats till att bli en grundskola för årskurs 4-9 med ett brett utbud av specialidrotter,. Nu går skolan in i framtiden med ny profil och i det nya namnet LA School of Sports.
Skolan som grundades 2007 har varit en uppskattad skola för fotbollsintresserade elever i de högre årskurserna.
Nu har man utökat årskurserna till 4-9 samt breddat utbudet av idrotter och erbjuder inriktningarna hockey, ridning, innebandy samt dans/musikal som utöver fotboll. Eleverna på skolan kommer från många olika skånska kommuner, bland annat Malmö, Svedala, Helsingborg och Svalöv utöver Landskrona.
– Vi har arbetat intensivt med att utveckla kvalitén i undervisningen, rekryterat en skolledare med gedigen erfarenhet från att leda en skola men också från det internationella näringslivet, säger skolans VD Pernilla Anderberg.
– Dessutom har vi fler behöriga och välutbildade lärare samt arbetar med ett nytt kvalitetssäkrat digitalt undervisningsmaterial. Utöver det har vi inlett samarbete med näringslivet för att bedriva en utbildning där eleverna får uppleva hur kunskap omsätts i praktiken inför framtida yrkesliv. Vi är idag en skola för årskurs 4-9 och har utvidgat idrottsutbudet för att få ett bredare elevunderlag som lockar både tjejer och killar i både individuella idrotter och lagsport.
Nu paketeras allt under nya namnet LA School of Sports. Den välrenommerade reklambyrån Garbergs Malmö har arbetat fram skolans nya profil.
– Regelbundet idrottande bidrar till bättre inlärning- och koncentrationsförmåga och vi ser hur våra elever utvecklas tack vare regelbundet idrottande på skoltid tre dagar i veckan, konstaterar Roland Schoultze, som tillträdde tjänsten som rektor i somras.

...och hockey.

...och hockey.

Publicerad 09 January 2017 14:15