Förra året var Karl Spånberg från Försvarsmakten om sommarkurser på Revingehed. Försvarsmakten finns på plats även under den tredje sommarjobbsmässan i rad.

Förra året var Karl Spånberg från Försvarsmakten om sommarkurser på Revingehed. Försvarsmakten finns på plats även under den tredje sommarjobbsmässan i rad.

Jobbsommaren börjar ljusna

Snart dags för årets rekryteringsmässa

Av
PER OHLSSON

LANDSKRONA. Förra året förmedlades runt 600 sommarjobb. Några nya arbetsgivare dyker upp och Jessica Olofsson, projektmedarbetare på Landskrona stad, hoppas på ännu fler napp mellan företagare och arbetssökande ungdomar.
Två år i rad har Landskrona stad, Arbetsförmedlingen och lokala företag gjort gemensam sak i att erbjuda ungdomar sommar- eller säsongsjobb. Förra året lockade mässan cirka 650 besökare.
– Satsningen var så lyckad att vi fortsätter på den inslagna vägen och i år har vi några nya arbetsgivare på plats, berättar Jessica Olofsson.

Hon är medarbetare inom EU-projektet Prio 1, med fokus på unga arbetssökande.
– Vi har sökt brett för att hitta intresserade och seriösa företag. Tonys budbilar, Borg Warner, Landskronakarnevalen och HSB är några nya för året som dyker upp på Hotel Öresund på torsdag och söker folk. Många är stationerade i Landskrona men en del kommer från andra orter.

Ett sommarjobb är ofta ungas första steg in i arbetslivet. Två år i rad har Landskrona stad, Arbetsförmedlingen och företag gjort gemensam sak i att erbjuda ungdomar sommarjobb eller säsongsjobb.
Företagen som deltog i fjolårets Sommarjobbmässa erbjöd cirka 600 tjänster.
– Vi vill att fler ska få ta just det här steget ut i arbetslivet i Landskrona. Till skillnad mot feriepraktiken, som är indelad i olika perioder för att nå fler, och som riktar sig till skolungdomar upp till 18 år, så är vår målgrupp ungdomar mellan 18 och 25 år, fortsätter Jessica Olofsson.
Förra året hade mässan cirka 650 besökare. Följande presumtiva arbetsgivare har anmält närvaro:
Forza of Sweden, Convergys, Sector alarm, Tonys budbil, Landskronahem, Hälsa sängar, Öresund direkt, Adecco, Bauhaus i Lödde, Citygross, Hotel Öresund, Försvarsmakten, Aktsam vård, HSB, Humana assistans, Processbemanning, Landskronakarnevalen, Performiq, Bemanningsenheten omsorg i Helsingborg, Café 261, Randstad Helsingborg, Landskrona stad och Borg Warner.

SOMMARJOBBSMÄSSA

Vad: Landskrona stad, Arbetsförmedlingen och företag i Landskrona med omnejd bjuder in till Sommarjobbsmässan 2017. Här kan företag ta chansen att rekrytera engagerade unga i åldern 18-25 år som vill jobba i sommar.
När: 2 februari 2017, klockan 14.00–17.30
Var: Hotel Öresund, Selma Lagerlöfs väg 4, Landskrona.

Publicerad 19 January 2017 14:00