Johan Mähler, Feelgood och Carin Stoeckmann, vd Byggmästar’n i Skåne, på bild ihop.

Johan Mähler, Feelgood och Carin Stoeckmann, vd Byggmästar’n i Skåne, på bild ihop. Foto: Lars Jansson/Pressbild

Skånes friskaste företag korat

De har lyckats bäst med att bygga en välmående arbetsplats

LANDSKRONA/HELSINGBORG. Byggmästar´n i Skåne har korats till länets friskaste företag. Nu har de chans att bli hela landets friskaste.

– Det är fantastiskt roligt att uppmärksammas externt för vårt arbetsmiljöarbete, säger Carin Stoeckmann, vd på Byggmästar’n i Skåne, i ett skriftligt utskick till medierna.

Priset går till det företag som lyckats allra bäst med att skapa en frisk och välmående arbetsplats. Tanken är att lyfta upp de goda exemplen som en motvikt till de senaste årens rapporter om ökade sjukskrivningar, osunda arbetsmiljöer och hur arbete leder till ohälsa. Bakom initiativet står hälsoföretaget Feelgood samt en jury bestående av experter inom arbetsmiljö och hälsa.

Det är fantastiskt roligt att uppmärksammas externt för vårt arbetsmiljöarbete

Tävlingen har varit öppen för alla företag i Sverige där de medverkande inledningsvis har svarat på en enkät kopplat till frågorna ovan – totalt har drygt 150 företag runt om i landet nominerats. Därefter har ett team på Feelgood, bestående av experter inom arbetsmiljö och hälsa, genomfört djupare analyser av företagen och identifierat sex finalister, däribland Byggmästar’n i Skåne från Skåne län.

Vad har då Byggmästar´n i Skåne gjort så bra? Så här lyder motiveringen:

”Byggmästar´n i Skåne har arbetat målinriktat med arbetsmiljöfrågor under lång tid, och har alltid individen i fokus i kollektivet. Att se medarbetarna och hur de mår, men också vad de själva vill och kan bidra med för att utvecklas, är en viktig del i Byggmästar´n i Skånes goda resultat och höga engagemang hos de anställda. Framgången finns i helheten och med ett systematiskt arbetsmiljöarbete som innefattar alla delar, såväl fysiskt som organisatoriskt och socialt, samt förståelse för hur detta samspelar med medarbetarnas hälsa så kvalificerar Byggmästar´n i Skåne som vinnare i Skåne län, och är därmed en av finalisterna i finalomgången av Sveriges Friskaste Företag.”

– Vi har under lång tid arbetat med arbetsmiljö- och personalfrågor och det är ett arbete som aldrig upphör, utan ständigt kan förbättras. Därför är det kul att kunna stanna upp och reflektera över att vårt ledningssystem faktiskt fungerar. Vårt arbetsmiljöarbete är certifierat och granskas ständigt av externa revisorer, men också av Arbetsmiljöverket regelbundet, vilket är bra. Alltmer märker vi också hur våra kunder lägger fokus på arbetsmiljö och säkerhet, som en viktig del i hållbarhetsarbetet, vilket vi välkomnar och kan dra nytta av, fortsätter det vinnande företagets vd.

Vinsten presenterades på en ceremoni på företagets kontor i Helsingborg tidigare i veckan.

Byggmästar´n i Skåne

Byggmästar'n i Skåne har drygt 200 medarbetare. Företaget utgår från tre orter: Malmö, Landskrona och Helsingborg. Bolaget står på två verksamhetsben: byggservice och entreprenad

Källa: Byggmästar´n i Skåne

Publicerad 12 January 2018 10:54