Repetition pågår på Galleri Bergman inför föreställningen ”Höststämning”. Foto: Malin Nävelsö

Repetition pågår på Galleri Bergman inför föreställningen ”Höststämning”. Foto: Malin Nävelsö

Höststämning i toner och ord

Av
Malin Nävelsö

KULTURTEMA. Ingen behöver längre tvivla på att det är höst, men man kan ju välja vad man vill göra av den saken. Några som tar vara på hösten är gänget bakom produktionen "Höststämning" som under Kulturveckorna framförs på Traktens Mat och därefter i Halmstad kyrkan. Skådespelerskan Li Metzer, musikern Frank Ljung och målaren-galleristen-diktaren Gunnar Bergman har satt ihop ett fylligt program med musik och lyrik.
- Det här är kanske det mest seriösa vi gjort ihop hittills, med förlov sagt, säger Gunnar Bergman.
De tre kulturidkarna siktar på att framför "Höststämning" även på torsdagsluncherna i Landskrona och hoppas så klart på fler engagemang.
- Det är ju inget roligt att bara göra det vid ett tillfälle när vi ändå jobbat med det hela sommaren, säger Li Metzer.
Därför tog hon kontakt med kyrkorna i bygden, vilket gav resultat i form av en spelning i Halmstad kyrka 16 oktober. Programmet är på ungefär fyrtio minuter och eftersom det är en konsert med utomstående artister tar man entré vid kyrkospelningen.
Kulturveckorna är något positivt tycker både Li Metzer, Gunnar Bergman och Frank Ljung, men det kan vara lite trögt att få folk i kommunen att ta del av utbudet.
- Särskilt Svalöv är lite trögt när det gäller att få folk ur huset efter klockan 18, säger Frank Ljung.
Det gäller att ligga i och försöka skapa mötesplatser, menar Li Metzer. Både hon och Gunnar Bergman har många idéer om nya samarbeten som skulle kunna utveckla kulturen i kommunen. Men först blir det alltså lite höststämning, först i Teckomatorp 9 oktober och sedan i Halmstad kyrka.

Publicerad 01 October 2008 13:43