KUL. Bo Lilja är kassör i föreningen och tror att det är viktigt med öppna idémöten. Arkivfoto: Malin Nävelsö

KUL. Bo Lilja är kassör i föreningen och tror att det är viktigt med öppna idémöten. Arkivfoto: Malin Nävelsö

Många idéer i ny förening

Av
Malin Nävelsö

RÖSTÅNGA. Idéerna fortsätter att bubbla i Röstånga. I förra veckan höll RöstångaBygdens Kulturförening sitt första allmänna idémöte. Ett tjugotal personer samlades för att spåna tankar och ta ut lite riktningar för den nya föreningen.

Kassören Bo Lilja konstaterar att det inte råder någon brist på saker som föreningen kan sysselsätta sig med. Det kan bli både utflykter, arrangemang och studiegrupper. Bland annat.

- Man har ju olika intressen. Någon är intresserad av stenbroar, någon av gamla torp och det finns mycket att göra.

Att RöstångaBygdens Kulturförening kommer att arbeta med projekt med historisk förankring står rätt så klart när man hör Bo Lilja berätta om idémötets innehåll, men det blir givetvis inte bara historia.

- Vi planerar förstås även för olika små arrangemang. Vi är ute efter att göra det som saknas, inte det som redan finns. Kanske kan det bli någon grej ihop med Akustik till exempel.

Någonstans i verksamheten skall det i alla fall bli plats för gamla möllor. Mer kunskap om byarnas utveckling skall det nog också bli och så funderade föreningen lite kring det här med gamla kulturväxter.

- Det tycker jag själv är mycket intressant. Man kanske kan försöka få fram ett bytessamarbete, säger Bo Lilja.

Tror på idémöten
Än så länge finns inget spikat program eller några fasta arbetsgrupper. Bo Lilja tror att det är viktigt att fortsätta ha allmänna idémöten med jämna och täta mellanrum.

- Det är viktigt och det kommer alltid fram saker. Man kan alltid utveckla och ta fram idéer och få synergieffekter om man går in på varandras områden, säger han.

Publicerad 22 January 2009 13:03