BORTA. Det blev bara ett år som rektor för Linåker även för Ann-Christin Sjöholm som nu i stället skall jobba i Malmö. Arkivfoto: Caroline Jensen

BORTA. Det blev bara ett år som rektor för Linåker även för Ann-Christin Sjöholm som nu i stället skall jobba i Malmö. Arkivfoto: Caroline Jensen

Rektor lämnar Linåker

Stor omsättning på högstadiet

SVALÖV. Ännu en gång får personalen på Linåkerskolan ställa in sig på ny ledning till hösten. Rektorn Ann-Christin Sjöholm väljer att lämna sitt uppdrag efter endast ett år, sedan hon blivit erbjuden en rektorstjänst på Värner Rydén-skolan i Malmö.
Det blev bara ett år på Linåkerskolan för Ann-Christin Sjöholm. Under året har hon bland annat haft uppdraget att förändra organisationen på skolan. Minskande elevkullar gör att ett antal tjänster försvinner på skolan och personal har fått sägas upp.
– Det har varit ett tufft arbete med sparkraven både för personalen och mig som skolledare, säger Ann-Christin Sjöholm i ett pressmeddelande. Sparkraven beror bland annat på färre elever i årskullarna, vilket innebär minskad budget och då måste verksamheten anpassa sig efter det.
Inte landat än
Rekryteringen av Ann-Christin Sjöholms efterträdare har inte inletts ännu.
– Vi har väl inte riktigt landat än, men jag funderar på lite olika strategier, förklarar Lars Wästberg, chef för Välfärdsproduktionen i kommunen.
Lars Wästberg menar att det egentligen inte är så märkligt att det ibland blir stor omsättning på en tjänst under en period. Han tror dock inte att det är Linåkerskolan i sig som är problemet.
– Det är en jättebra skola och de flesta trivs där. Sedan är det alltid ett tufft uppdrag att vara rektor på ett högstadium.
Bra organisation
Till hösten skall Linåker sjösätta en ny organisation där arbetslagen ordnas i spår med olika profilinriktningar. Lars Wästberg tror att det arbetet kommer att kunna rulla på som det skall.
– Det finns en kontinuitet i personalen och vi har en bra organisation inför hösten. Sedan är det upp till oss att hitta en bra ledare för verksamheten.

Publicerad 01 July 2010 19:59