Foto: Martin Bergström

Foto: Martin Bergström

Anders Nilsson ska bygga upp Teckomatorp

”Snygga på stranden hjälper oss inte att vinna serien”

Av
Martin Bergström

FOTBOLL. Nya spelare. Ny tränare. Och ny spelidé. Nu ska Anders Nilsson föra Teckomatorp mot toppen igen.

Snön har knappt hunnit försvinna från grusplanen i Teckomatorp. Gruset liknar mest geggamoja. Men det hindrar inte Anders Nilsson från att skicka ut sitt lag på försäsongsträning utomhus.
– Det är inte jättebra, men lika bra att komma ut och köra igång, säger Anders Nilsson.

Han har nyligen tagit över tränarrollen i Teckomatorp, efter att ha varit assisterande tränare i Svalöv under flera år, då klubben hörde av sig efter förra säsongen.
Han smygstartade som tränare med lite lättare inomhusträning. Följt av fysträning för att nu ge sig ut på gruset och köra igång på allvar.
– Det är mycket löpning och har varit mycket fysik. Inte så mycket gym. Att vi är snygga på stranden hjälper oss inte att vinna serien, säger han.

Nu drar de igång utomhus två gånger i veckan och det är en offensiv och underhållande fotboll Anders Nilsson vill förmedla till sina spelare. En klassisk modell som i sifferkombination blir 4-4-2. Med det konceptet ska Teckomatorp vara ett topplag i division sex.
– Vi har sagt att vi ska vara ett topplag. Jag tycker det är tufft att gå ut och säga att man ska vinna en serie. Det kan hända så mycket, men att vi ska vara med där uppe och utmana är målet, säger han.
Klubben har hittills gjort klart med ett antal nyförvärv. Bland annat ska förre BoIS-spelaren Håkan Söderstjerna börja spela för klubben igen.
– Det ska bli kul, han fick ju lägga av på grund av skada, säger tränaren.

Anders Nilsson kommer att ha Tim Tellander som sin assisterande tränare och från att själv varit assisterande tränare tror han det blir mer ansvar nu.
– Jag kommer lägga ner mer tid på träningarna, men det känns skönt att man varit assisterande tidigare så man fått lite erfarenhet. Nu vet jag vad jag vill föra ut till mina spelare, säger han.
Trots slask och geggamoja som träningsunderlag är Anders Nilsson taggad inför den nya uppgiften att bygga upp Teckomatorp.
– Jag har aldrig varit så sugen att komma ut på gruset, som jag är nu, säger han.

Nya spelare i Teckomatorp
Mats Friberg, Svalöv
Philip Jonsson, Svalöv
Per-Olof Seiron, Eslöv
Filip Liljekvist, Gantofta
Morgan Freij, Gantofta
Stefan Bengtsson, BK Fram
Håkan Söderstjerna, börjar spela igen

Publicerad 24 January 2011 11:36