ÄNDRAR. Framöver är det en timme under öppettid som gäller på Nettos parkering och inget annat, meddelar driftschefen Mikael Blom. Arkivfoto: Malin Nävelsö

ÄNDRAR. Framöver är det en timme under öppettid som gäller på Nettos parkering och inget annat, meddelar driftschefen Mikael Blom. Arkivfoto: Malin Nävelsö

Netto backar om parkering

Inga böter utanför öppettid

SVALÖV. Livsmedelsbutiken Netto ändrar nu åter sina parkeringsregler. Mikael Blom, driftschef på Netto, är angelägen om att reda ut begreppen.
– Vi vill ju inte på något vis irritera våra kunder, utan ville säkerställa att de som vill handla skulle ha någonstans att ställa bilen på.

Beslutet att begränsa parkeringen väckte många reaktioner, särskilt sedan folk fått p-böter då de parkerat utanför butikens öppettid. Enligt Mikael Blom var det aldrig meningen att folk skulle lappas på detta vis.

– Det har varit fel i kommunikationen mellan oss och parkeringsbolaget. På vissa ställen har vi begränsningar även utanför öppettid och så har det bara hängt med till Svalöv.

En timme gäller
Enligt Mikael Blom är det bara en regel som gäller framöver och det är en timmes parkering när butiken har öppet. Övrig tid är det fritt fram att parkera, vilket innebär att ingen skall behöva riskera p-bot om man går först på vårdcentralen och sedan på Netto.

– Vi vill inte att det skall vara pendlarparkering eller boendeparkering, men syftet var aldrig att folk skulle få p-böter utanför öppettid.
Ber om ursäkt
Mikael Blom uppmanar alla som fått p-böter de anser vara felaktiga att vända sig till företagets kundtjänst. Skylten vid infarten som begränsar parkering till butikens öppettid och samtidigt felaktigt anger tre timmars parkering skall plockas ned.

– Vi ber om ursäkt för de problem som detta kan ha orsakat folk, säger Mikael Blom.

Parkeringsfrågan retade många

KOMMENTAR.  Det där med att ställa ifrån sig bilen alltså… Ingen annan fråga har väckt sådant engagemang hos er läsare som när Lokaltidningen skrev om nya parkeringsregler på Nettos parkering i Svalöv. Nu följer vi upp genom att berätta hur reglerna kommer att se ut framöver.

Reaktionerna har varit starka: insändare har strömmat in och telefonen har pinglat friskt. Många är kritiska mot Nettos beslut att begränsa parkeringen, men det har också funnits röster som hyllat ändringen. Det är roligt att vara lokalredaktör när en fråga väcker så mycket känslor och så många engagerar sig!

Den plats där Nettos butik och parkering nu ligger var tidigare en allmän parkering utan avgift. I Svalövs kommun finns för övrigt inga avgiftsbelagda parkeringar och det är också relativt ovanligt med tidsbegränsningar eller andra villkor för parkering.

Parkeringsbolaget Q-Park som Netto anlitat för bevakningen av p-platsen blev i början av året kritiserade för tvivelaktiga metoder i sitt arbete i Stockholmstrakten, bland annat i en serie inslag i TV4 Nyheterna.

Publicerad 01 March 2011 11:14