BK Strået slår för att komma upp i tvåan igen. Foto: Mikael Öhrn

BK Strået slår för att komma upp i tvåan igen. Foto: Mikael Öhrn

BK Strået vill dra det längsta strået

Slåss för kvalplats till tvåan i jämn grupp

Av
Mikael Öhrn

Mikael Öhrn

BOWLING. BK Strået ska ta steget upp i tvåan igen. Men då måste de löpa hela linan ut.
– Vi har haft lite otur och förlorat matcher i slutrutorna, säger tränaren och lagledaren Christer Albihn.

14 omgångar in i seriespelet i division 3 södra Götaland parkerar Strået på tredje plats i grupp A, något man gör med en tyngre poängkvot. Det är nämligen hela tre lag som står på samma poäng och tvåan Lejonet har bara en pinne mer än trion Strået, MAI och Strike.
– Det kan mycket väl bli så att det är kvoten som kommer att avgöra om man slutar trea eller fyra. Den är nästan som en pinne eftersom det vid samma poäng är kvoten som avgör, säger Christer Albihn, vars Strået har gott om pluspoäng till godo, såväl till lagen under sig som till tvåan Lejonet.

Slog hål i sista

Så det är inte där som problemet ligger. Däremot har man haft svårt att knyta ihop säcken i de täta matcherna.
– Vi har haft lite otur och förlorat matcher i slutrutorna och då ofta i sista serien. När vi nyligen spelade mot Strike i Helsingborg ledde vi med 8-6 eller till och med 9-6 och hade bara behövt vinna ett eller två banpar, men det är precis som att det knyter sig.
– I Svedala förlorade ena banparet med en poäng och ett banpar lyckades slå hål i sista. Om vi hade tagit det hade vi vunnit. Det är små marginaler.
Strået spelar hemma mot Kulladal i dag lördag (21/1) 13.20.

Christer Albihn och BK Strået får nöta spärrar och prata nerver för att bli vassare även i slutrutorna. Foto: Mikael Öhrn

Christer Albihn och BK Strået får nöta spärrar och prata nerver för att bli vassare även i slutrutorna. Foto: Mikael Öhrn

Så här avancerar Strået till tvåan: Division 3 södra Götaland består av tre grupper med vardera sex lag där de tre främsta i varje grupp kvalar mot de tre sämsta i respektive grupp i division 2 södra Götaland om en plats i tvåan nästa säsong. Medan Stråets A-lag ligger trea i sin grupp, toppar såväl Stråets ungdomslag som reservlag sina serier.

Publicerad 21 January 2012 03:00