Lars Ahlfors längst fram, Anders Clevestad och Tove Lorentz står bakom manifestationen för mångfald på söndag den 26 januari klockan 12 på Svalövs torg.

Lars Ahlfors längst fram, Anders Clevestad och Tove Lorentz står bakom manifestationen för mångfald på söndag den 26 januari klockan 12 på Svalövs torg.

De säger ja-tack till mångfald

SVALÖV. Facebookgruppen "Ja-tack till Mångfald och allas lika värde" har snabbt fått cirka 600 likes, allt i från Teckomatorp och Svalöv till Bolivia och USA. På söndag arrangerar gruppen en manifestation för mångfald på Svalövs torg.

Av
Jonas Lundin

 Allt sedan den nazistiska attacken på en antirasistisk demonstration i Kärrtorp utanför Stockholm i mitten av december, har det arrangerats antirasistiska manifestationer över hela Sverige.
- Varför inte också i lilla Svalöv? Det är viktigt att visa att alla bryr sig, säger Tove Lorentz från Teckomatorp, som tog initiativet till att ha en manifestation.
Senare bildades Facebookgruppen "Ja tack till mångfald och allas lika värde". Gruppen har snabbt fått kring 600 likes, främst från Malmö, Lund och Helsingborg men också från Bolivia, USA och Bahrain.
- Det är en manifestation för mångfald och allas lika värde i samhället, säger Lars Ahlfors från Svalöv, som enagagerat sig i manifestationen.
Han välkomnar alla att delta på manifestationen. Det blir tal av bland annat honom själv, Anders Svärd från Socialdemokraterna, Håkan Larsson från Miljöpartiets Eslövsavdelning och Eva Olofsson från Centern i Svalöv och en kortare marsch. Manifestationen är dock uttalat opolitisk.
- Det har inte med politik att göra. Alla som känner för de värdena får vara med, säger Anders Clevestad från Teckomatorp.

Publicerad 20 January 2014 12:00