Anders Persson och hans Kågeröd har häng på tvåan igen. Foto: Mikael Öhrn

Anders Persson och hans Kågeröd har häng på tvåan igen. Foto: Mikael Öhrn

Kågeröd uppe och nosar på tvåan

Ligger på kvalplats halvvägs in i serien

Av
Mikael Öhrn

Mikael Öhrn

BORDTENNIS/KÅGERÖD. För två säsonger sen tog Kågeröds BTK klivet upp i tvåan, men kammade noll. Nu är de tillbaka i toppen av trean, med ett avancemang inom räckhåll. Att ta steget upp är inget de skulle banga för.

Noll segrar, noll oavgjorda och 14 förluster i division 2 SSS säsongen 2011/12, klivet upp blev för stort för Kågeröd.
- Det är klart alltid roligt att spla på högre nivå, men vi har inga förhoppningar om att det skulle gå jättebra om vi skulle hamna där, säger spelande lagledaren Anders Persson.
Samtidigt blev man ett år mer erfaret.
- De som spelar i högre serien har spelat tuffa matcher i många år, så de är kanske lite mer rutinerade och tänker lite mer. Det kanske vi inte gjorde när vi var där, utan vi vara körde på. Nu är vi kanske lite coolare när vi spelar match och tänker mer taktiskt.

Förlust i seriefinalen

Inför den senaste omgången i trean SSSV toppade Kågeröd tabellen, men den rena seriefinalen mot Lunds BTK slutade med en knapp bortaförlust (6-8), varpå lagen bytte plats i tabellen.
- En poäng hade vi i alla fall ställt in oss på. Vi vet att de är i klass med oss, säger Anders Persson, som själv tvingades stå över matchen, och fortsätter:
- Det är många jämna lag i serien och vi har haft lite flyt i andra matcher. Nu hade vi lite oflyt. Men vi tar dem nästa match.

Måste slå Lund

Kampen om direkt- och kvalplatsen till tvåan lär bli tuff. Med sex omgångar kvar att spela toppar Lund tabellen på 14 poäng, följt av Kågeröd på 13 poäng och Kvarnby på 12 poäng.
- Det gäller att vi slår Lund nästa gång vi möts. De lär inte förlora så många andra matcher. Jag tror det kommer avgöras i sista matcherna, säger Anders Persson.
Nästa sammandrag (omgång 9 och 10) spelas den 1 februari i Sjöbo. Först väntar match mot femman Ale, därefter väntar nästjumbon Kävlinge Kågeröd.

Publicerad 20 January 2014 07:00