Ted Svedenborn på lätta steg och Lokaltidningens reporter Jonas Lundin på lite tyngre steg när de provspringer rundan för Torpaloppet som går av stapeln i Teckomatorp den 24 augusti.

Ted Svedenborn på lätta steg och Lokaltidningens reporter Jonas Lundin på lite tyngre steg när de provspringer rundan för Torpaloppet som går av stapeln i Teckomatorp den 24 augusti.

Snart är det dags för Torpaloppet

Av
Jonas Lundin

TECKOMATORP. Citadelloppet i Landskrona, Malmömilen och Lundaloppet i all ära. Sedan förra året finns det ytterligare ett tävlingslopp att pricka in i kalendern för den joggande Svalövsbon: Torpaloppet den 24 augusti. Lokaltidningen har provsprungit rundan.

– Här är starten, säger Ted Svedenborn, kassör, tränare och allt-i-allo hos TK Fys som för andra året i rad arrangerar Torpaloppet.
Det är en av årets varmaste dagar i slutet av juli och Ted Svedenborn ska visa banans sträckning för Lokaltidningens reporter.
Start vid idrottshallen vid Parken, ut till höger på Tegelbruksvägen, till vänster vid BT Kemi och in till vallarna, trappor nerför och uppför och sedan tillbaka mot Parken en annan väg.
Född och uppvuxen i Teckomatorp som han är, så är det inga problem för Ted Svedenborn att hitta. Och på tävlingsdagen kommer det heller inte vara några problem. Ett tiotal funktionärer och 1,2 kilometer avspärrningsband kommer att visa löparna rätt, berättar han.

– Förra året var en dundersuccé, säger Ted Svedenborn.
Då sprang 140 personer Torpaloppet. I år är siktet inställt på 200. Vi har sprungit knappt tre kilometer och kommit fram till brandstationen. På tävlingsdagen kommer Teckomatorps frivilliga brandkår stå här med vatten...
Vi springer mest på asfalt men också en hel del på grusgångar.
– Banan är rätt så platt, säger Ted Svedenborn.
Solen steker och det är skönt med den skugga som hasselnötsallén i slutet av rundan ger, sedan rusar vi in för den sista slingan inne i parken. För den som tvärtemot Lokaltidningens reporter inte bara behöva koncentrera sig på att överleva, så kommer det vid målet finnas en TV där man kan se sin löptid. Där väntar också vatten, banan och t-shirt. I parken kommer det finnas en mängd aktiviteter för hela familjen. Gratis hoppborg, ponnyridning, ansiktsmålning, en brandbil att titta på, scouterna säljer grillad korv och dricka och nattvandrarnas godisregn med mera. Sedan TK Fys startade våren 2010, så har man växt till 200 medlemmar och träningar fem dagar i veckan, med bland annat zumba, cirkelträning och innebandy. 

Anmälan till Torpaloppet går ut den 3 augusti men det går bra att efteranmäla sig till loppet på hemsidan och i Parken fram till en timme före start.

Starten för det cirka 800 meter långa miniloppet går kl 10:30 och starten för fem och tio kilometer går klockan 11:30. All information finns på www.tkfys.se.

Publicerad 01 August 2014 16:15