Här ses en trött hund vid namn Siri som just vaknat efter att ha fått sina klor klippta av elever på Svalöfs Gymnasium. Foto: Fredrik Rubin

Här ses en trött hund vid namn Siri som just vaknat efter att ha fått sina klor klippta av elever på Svalöfs Gymnasium. Foto: Fredrik Rubin

Svalöfs Gymnasium slår upp portarna

Bjuder in till en dag fylld av aktiviteter

Av
Fredrik Rubin

Fredrik Rubin redaktion.svalov@lokaltidningen.se

SVALÖV. Så var det åter dags för öppet hus vid Svalöfs Gymnasium. All personal och samtliga elever bjuder in nyfikna till en dag fylld med aktiviteter.
– Den tredje oktober öppnar Svalöfs Gymnasium upp portarna för besökare under årets öppna hus. Mellan klockan 10 och 14 kan besökaren få ta del elevernas ordinarie arbete liksom en lång rad aktiviteter.
– Samtliga elever och lärare är på plats, detta för att visa upp hela vår verksamhet på ett bra sätt, säger Karin Stiernblad som är kommunikatör på Svalöfs Gymnasium.

En skola med bredd

Svalöfs Gymnasium är med sina 500 elever en medelstor skola med såväl yrkesförberedande som högskoleförberedande program med en spets riktad mot fordon och naturbruk.
– Vi har aldrig haft ett sådant söktryck som vi just nu har på Fordons- och transportprogrammet. Samtidigt ser vi även att Naturvetenskapsprogrammet har fler elever än tidigare vilket är kul då andra skolor har en längre tradition inom just denna utbildningen, säger Karin Stiernblad.

Under det öppna huset kommer besökaren att ges en möjlighet att ta del skolans många delar.
– Förutom huvudbyggnaden kommer stallet, hundhuset, venterinärkliniken och verkstäderna som innefattar teknikerutbildningen på Ring Knutstorp och alla andra delar av skolan vara öppna. Vi vet sedan tidigare att det utöver potentiella elever brukar komma många nyfikna liksom barnfamiljer som vill hälsa på djuren. Vi har även öppet för besökare på vår vuxenutbildningar.

Djurens väl i fokus

Då Lokaltidningen hälsar på skolan inför dess öppna hus har hunden Siri just vaknat på skolans egen veterinärklinik efter att ha fått sina klor klippta av eleverna som läser till Djurvårdare utökad nivå.
– De läser tre år och kan efter utbildningen arbeta som undersköterskor inom djursjukvård. Under det öppna huset kommer vi inte att ta emot några patienter då detta blir ett stressmoment. Däremot kommer vi att visa och utföra en del praktiska moment, säger Marie Gustafsson legitimerad djursjukvårdare.

Det är emellertid inte enbart utbildningen som är i fokus under Svalöfs Gymnasiums öppna hus. En höstmarknad med lokala aktörer arrangeras just utanför huvudbygganden var bland annat Billebergas stenugnsbageri kommer att närvara. Samtidigt finns det möjlighet att äta hemmalagad ärtsoppa och pannkakor.
– Information kommer också att ges om det Bygg- och anläggningsprogram som startar hösten 2016 var elever bland annat kommer att lära sig att hantera hjullastare och grävmaskiner säger Karin Stiernblad.

Publicerad 01 October 2015 12:00