Magnus Andrén ser ljust på säsongen.

Magnus Andrén ser ljust på säsongen. Foto: Mikael Öhrn

Positivt go på samtliga fronter i KBTK

KÅGERÖD.

Med en tredjeplats för herrarna, med häng på kvalplatsen, en överraskande andraplats för damerna, samt serieledning för övriga tre herrlag så går det framåt i KBTK just nu. ”Det är ett positivt go i föreningen”, säger ordföranden Magnus Andrén.

Av
Mikael Öhrn

Tre segrar och bara en förlust på de fyra första inledande matcherna för damseniorerna i tvåan södra har överraskat positivt. KBTK kunde därför gå till jul- och nyårsuppehåll med en meriterande andraplats.

– Det har gått bättre än förväntat. Vi hade räknat med en tuff säsong, säger Magnus Andrén, ordförande i Kågeröds BTK, tillika tränare för damlaget, och nämner att man inför säsongen tappade ettan Anette Mellström till Kalmar.

– Vi överraskade i första omgången enormt (Kättilsmåla 6-1 och Tomelilla 6-4, reds anm). Vi trodde inte vi skulle ha med oss någon poäng hem, men tjejerna spelade fantastiskt. Jag ska inte säga att det är omöjligt, men vi slåss om de tre översta platserna. Det är dagsformen som avgör, fortsätter han.

När det gäller herrarnas förstalag i trean sydsvenska sydvästra har man ett poäng upp till Tomelilla på kvalplats.

– Där hade jag hoppats vi skulle slåss om topp två. Jag tycker laget är bra, men vi har inte haft stolpe in där. Vi har lett flera gånger, så vi skulle ha haft ett par poäng till, säger Magnus Andrén och nämner samtidigt att samtliga fem spelare i laget för närvarande står på plus.

– Vi har ett bra lag som ska kunna slå alla, men vi förlorade stort mot Tomelilla (enda förlusten, reds anm). Vi behöver den där bra dagen, fortsätter han.

Men KBTK har ytterligare tre herrseniorlag i seriespel och samtliga leder sina serier; ett i sexan, ett i femman och ett i fyran.

– Så det är ett väldigt positivt snack i föreningen. Vi vinner match på match vi inte förväntar oss att vinna. Det är för att det är ett positivt go i föreningen, säger Magnus Andrén och nämner samtidigt att det ser ljust ut på ungdomssidan med bland annat Anton Nilsson som nyckelspelare i fyranlaget och Ida Andréns framgångar på Skånska mästerskapen.

– Hon kom tvåa i både F15 och Dam junior 17, säger Magnus Andrén.

KBTK kommer under vintern och våren att arrangera sammandrag för damerna den 4/2 och för herrarna den 11/3.

Publicerad 08 January 2018 07:33